ȘtiriTop News

Marea Britanie: Șoferii care conduc periculos identificați printr-o metodă nouă

Autoritățile din Marea Britanie utilizează o nouă metodă de indentificare a șoferilor care conduc periculos.

Conform acestora, vorbim despre o tehnologie mobilă care va putea vedea atunci când cineva nu poartă centura de siguranță sau ține în mână un telefon mobil în timp ce conduce.

Marea Britanie: Șoferii care conduc periculos identificați printr-o metodă nouă

Cum arată această tehnologie? Ei bine, este vorba despre o utilitară echipată cu tehnologii de detecție. Un număr ridicat de astfel de vehicule au fost detașate în zona Warwickshire pentru a monitoriza șoferii, atât pe autostrăzi, cât și pe drumurile naționale. Ca parte a acestui program, toți șoferii care vor fi identificați în timp ce încalcă legea vor primi acasă avertismente din partea poliției și informări cu privire la acțiunile periculoase pe care le desfășoară în timp ce conduc.

Vehiculele de test sunt echipate cu mai multe camere care înregistrează mașinile în trecere.

Imaginile sunt apoi procesate de un software cu inteligență artificială care poate detecta dacă șoferii aveau un telefon în mână sau dacă în mașină existau persoane fără centuri de siguranțe cuplate. Mai mult decât atât, utilitarele pot fi echipate și cu un sistem care să-i identifice pe șoferii care merg prea aproape de ceilalți conducători sau care au un comportament agresiv.

Pe perioada în care sistemele înregistrează traficul, utilitara va fi staționată.

VEZI ȘI: Manjot Environnement a echipat o Scania plug-in hibrid cu macara pe șasiu

„Siguranța rămâne prioritatea noastră principală și dorim ca toată lumea să ajungă la destinație în siguranță. Din păcate, există încă șoferi care nu simt nevoia să poarte centura de siguranță, sunt distrași de telefoanele lor sau merg prea aproape de vehiculul din față. Vrem să vedem dacă putem schimba comportamentul acesta și, prin urmare, să îmbunătățim siguranța rutieră pentru toată lumea. Sfatul nostru este clar: vă rugăm să lăsați suficient spațiu între mașini, să vă legați centura de siguranță și să acordați toată atenția șofatului”, au menționat autoritățile într-un comunicat de presă.

Din aceeași categorie...

Back to top button