ȘtiriSustenabilitate

Marea Britanie va construi tuneluri antipoluare pe drumurile aglomerate

Pe drumurile importante din Marea Britanie, ar putea fi construite tuneluri cu materiale de absorbție a poluării, anunță The Guardian citat de euractiv.com.

Conform unui studiu, calitatea slabă a aerului ucide prematur până la 40.000 de persoane anual în Marea Britanie, iar nivelurile de poluare în multe zone depășesc în mod regulat limitele legale europene.

Marea Britanie va construi tuneluri antipoluare pe drumurile aglomerate

Astfel, în efortul său de a reduce emisiile poluante generate de vehicule și a îmbunătăți calitatea aerului, Marea Britanie a testat tot felul de soluții.

După încercările cu panouri de lemn cu înălțimea de 6 metri și panouri acoperite cu material polimeric cu înălțimea de 3 metri, care au proprietatea să absoarbă emisiile poluante, autoritățile britanice au identificat o nouă soluție pentru diminuarea emisiilor, tuneluri antipoluante.

În acest sens, Agenției britanică pentru Autostrăzi a luat în calcul construcția de copertine cu structură ușoară pe cele mai poluate secțiuni ale drumurilor, pentru a crește calitatea aerului în zonele limitrofe drumurilor circulate. Ideea este preluată de la olandezi, care au deja ridicate astfel de structuri.

Construcția acestor tuneluri antipoluare face parte dintr-un plan strategic de îmbunătățire a aerului care va contribui la reducerea poluării.

VEZI ȘI: Italia a introdus simulatorul auto în cadrul cursurilor de atestare profesională

De altfel, în următorii cinci ani, Marea Britanie va investii sume importante în noi tehnologii pentru a îmbunătăți calitatea aerului în perimetrul drumurilor cu trafic ridicat, având în vedere că până în 2040 se așteaptă ca volumul traficului să crească cu 55%.

Evident, cea mai eficientă soluție la reducerea noxelor este utilizarea unor vehicule cu emisii reduse, însă acesta este un proces de durată.

Inițial vor fi construite doar câteva astfel de tuneluri antipoluante, iar dacă rezultatele monitorizării vor fi pozitive, se va lua în calcul implementarea lor pe toată rețeaua de drumuri.

De asemenea, Agenția britanică pentru Autostrăzi efectuază teste de emisii pe o gamă variată de vehicule diesel, utilizând un nou tip de combustibil, care se presupune că ar îmbunătății emisii.

În plus, pentru a încuraja achiziția de vehicule electrice, agenția britanică și-a propus ca 95% din rețeaua de drumuri naționale să aibă un punct de încărcare la fiecare 32 de kilometri.

Din aceeași categorie...

Back to top button