Știri

Marea Britanie va renunța la regulile IR35 din 2021

Noul premier a dezvăluit că va renunța la regulile IR35 introduse în 2021, acuzate pentru criza de șoferi de Marea Britanie, după ce mai mulți șoferi independenți au preferat să lucreze în alte țări.

Anunțul premierului Kwasi Kwarteng a fost făcut în timpul prezentării Planului de Creștere. Oficialul a promis simplificarea regulilor IR35, prea complexe și costisitoare pentru multe afaceri.

Marea Britanie va renunța la regulile IR35 din 2021

Documentul oficial care acoperă acest Plan de Creștere menționează o revenire la vechile reguli IR35 începând de la 6 aprilie 2023.

Începând de la acea dată, ”muncitorii care își oferă serviciile prin intermediul unui intermediar vor fi din nou responsabili pentru determinarea propriului statut de angajare și plata taxelor adecvate”. Măsura este gândită pentru a ”economisi timp și bani pentru companiile care angajează contractori”.

VEZI ȘI: Transportatorii danezi vor o relaxare a regulilor din Pachetul de Mobilitate

Transportatorii britanici nu văd cu ochi buni noua revenire, spunând că au cheltuit mulți bani și timp pentru a respecta noua structură a salariilor. Totuși, aceștia recunosc că schimbarea ar putea ajuta companiile britanice să își organizeze mai flexibil transporturile în timpul vârfurilor de cerere.

De asemenea, revenirea la vechile reguli ar putea tenta mulți șoferi europeni, care au părăsit țara dar au drept de rezidență după Brexit, să revină să lucreze în Marea Britanie.

Din aceeași categorie...

Back to top button