Logistica

Mărfurile din Thailanda vor ajunge în Europa feroviar

Primul serviciu feroviar între Chengdu (China) și Map Ta Phut (Thailanda) va facilita mărfurilor thailandeze să ajungă în Europa.

Noul serviciu feroviar între China și Thailanda via Laos va fi în ambele sensuri. Primul tren oficial din China spre Map Ta Phut a plecat pe 17 noiembrie, încărcat cu 35 de containere. Din Thailanda spre Chengdu acesta va circula din decembrie, încărcat cu produse destinate piețelor europene, precum Polonia, Belgia și Germania.

Noul serviciu feroviar a fost înființat de China Railways și de operatorii privați thailandezi. Părțile nu au dezvăluit încă informații despre frecvența acestui serviciu. Potrivit presei chineze, guvernul thailandez pare hotărât să dezvolte această rută, deoarece vede un potențial uriaș în conectarea cu piețele europene.

VEZI ȘI: Gruber Logistics deschide o filială în Franța

Bazele pentru conectarea pieței thailandeze la Europa există deja. În iulie 2022, China Railways a lansat primul tren care leagă Vientiane (Laos) de Budapesta (Ungaria), via Chengdu.

Chengdu este centrul chinezesc pentru traficul din Asia de Sud-Est, în special din Laos și Thailanda, în timp ce legătura Thailandei cu China trece prin Laos, folosind calea ferată China – Laos. Serviciul circulă de trei ori pe săptămână și are un timp de tranzit mediu de 15 zile.

Din aceeași categorie...

Back to top button