Mașinile electrice vor fi echipate cu dispozitive pentru generarea unor zgomote

Mașinile electrice produse după 1 iulie vor fi echipate cu un sistem de generarea unor zgomote

Pentru siguranța pietonilor, mașinile electrice produse după 1 iulie vor fi echipate cu dispozitive pentru generarea unor zgomote.

La 1 iulie a intrat în vigoare o importantă schimbare legislativă pentru producătorii din segmentul auto din Uniunea Europeană care comercializează mașini electrice.

Conform noii directive, toate mașinile electrice noi care sunt produse după data de 1 iulie trebuie să fie echipate în mod obligatoriu cu un dispozitiv care să producă sunete asemănătoare cu cele ale mașinilor cu motoare termice.

Sistemul pe care producătorii trebuie să-l implmeneteze se numește Acoustic Vehicle Alert System. Acesta trebuie să emită sunetele fie în momentul în care vehiculul electric se deplasează cu spatele, fie atunci când rulează cu o viteză de până la 19 km/h.

De ce s-a luat o asemenea decizie? După cum probabil știți, mașinile electrice nu emit niciun sunet, iar pericolul ca pietonii să nu le observe era unul mare. În acest context puteau apărea o serie de accidente nedorite.

VEZI ȘI: Un deceniu de colaborare marcat prin livrarea a 50 de semiremorci Cool Liner

În același timp, oficialii UE au argumentat decizia printr-un alt motiv: în momentul în care o mașină se deplasează încet fie se află în preajma pietonilor, fie merge cu spatele.

De asemenea, vehiculele echipate cu acest sistem îl vor putea dezactiva manual (șoferul va putea face acest lucru) în anumite situații.

Noua decizie a fost deja criticată de o serie de ONG-uri care menționează că viteza de 19 km/h este totuși prea mică, iar plafonul pentru implementarea acestui sunet putea fi ridicat.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.