infotraficTop News

Măsuri de fluidizare a traficului în toate punctele de frontieră de Ziua Națională a României

Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a dispus măsuri suplimentare pentru fluidizare a traficului în toate punctele deschise traficului internaţional de Ziua Națională a României.

În această perioadă, a fost suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.500 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României.

Măsuri de fluidizare a traficului în toate punctele de frontieră de Ziua Națională a României

Echipe din cadrul IGPF se vor deplasa la structurile teritoriale în vederea asigurării sprijinului necesar în derularea activităţilor operative.

Dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, vor fi folosite inclusiv staţii mobile de control, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi.

În vederea fluidizării traficului la granițele României, Poliția de Frontieră menține permanent legătura cu autorităţile din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, pentru dispunerea unor măsuri comune.

VEZI ȘI: Gebrüder Weiss a lansat serviciul Zero Emissions

Având în vedere contextul dispunerii unor măsuri specifice pentru limitarea răspândirii virusului Sars-Cov 2, reamintim faptul că, că în această perioadă, pe sensul de intrare în țară, la realizarea controlului de frontieră, care vizează în principal verificarea documentelor de călătorie, participă şi reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică judeţene în vederea efectuarii triajului epidemiologic şi dispunerii măsurilor specifice, după caz.

În continuare, Poliția de Frontieră recomandă utilizarea tuturor punctelor de frontieră deschise în regim internaţional, respectiv informarea cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi a celor tranzitate.

De asemenea, persoanele care doresc sa tranziteze frontiera română pot consulta aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, în care sunt actualizaţi, în timp real, timpii de aşteptare la controlul de frontieră în funcţie de valorile de trafic prin punctele de trecere.

Din aceeași categorie...

Back to top button