EconomicȘtiri

Măsuri de îmbunătățire structurală a sistemului RCA

Pe baza concluziilor unui grup de lucru dedicat, care a reunit toate părțile interesate, ASF a finalizat propunerea privind proiectul Legii RCA, care ar urma să înlocuiască Legea 136/1995.

Proiectul Legii RCA are în vedere inclusiv posibilitatea de a suspenda polița de raspundere civilă auto (RCA) pe perioada în care autovehiculul nu este utilizat, ca de exemplu atunci când este în reparație sau imobilizat în parc.

În ceea ce privește emiterea polițelor RCA exclusiv pe persoane fizice (după CNP), este de menționat faptul că legislația europeană impune un sistem de asigurare a răspunderii civile auto bazat pe cu totul alte principii, asigurarea RCA fiind încheiată pe autovehicul în toate statele membre UE. Prin toate măsurile adoptate, ASF a căutat să identifice cele mai bune soluții care să vină în sprijinul asiguraților RCA.

Măsuri de îmbunătățire structurală a sistemului RCA

Demersurile vor continua în lunile următoare, iar activitatea grupului de lucru pe asigurări (din care fac parte reprezentați ai asigurătorilor, transportatorilor, intermediarilor în asigurare, service-urilor auto) își va concentra atenția asupra soluționării problemelor de natură tehnică și pe elaborarea legislației secundare care să sprijine și să detalieze mecanismele și regulile incluse în noul proiect de lege privind asigurările auto din România.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button