Măsuri restrictive impuse între Croația și Ungaria

Atentionare de calatorie in Croația și Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că începând cu noaptea de 17 octombrie 2015, autorităţile maghiare au luat măsuri suplimentare de securizare a frontierei.

Astfel, aceștia au instituit măsuri restrictive ca urmare a valului de migranţi care se deplasează între Croaţia și Ungaria. De asemenea, autorităţile slovene au luat la rândul lor măsuri de restricţionare a numărului de refugiaţi pe care îi primesc din Croaţia.

La momentul editării acestei informații traficul rutier era blocat prin punctul de trecere frontieră Trnovec (Croaţia-Slovenia) iar în funcţie de dinamică, pot apărea probleme similare în circulaţia terestră prin punctele de trecere a frontierei Croaţia-Slovenia, Croaţia-Ungaria şi Croaţia-Serbia.

Măsuri restrictive impuse între Croația și Ungaria

Traficul feroviar pe relaţia Croaţia-Slovenia a fost suspendat, transportul realizându-se cu autobuze puse la dispoziţie de către companiile feroviare ce operează pe aceste rute, iar circulaţia feroviară pe relaţia Croaţia-Ungaria rămâne suspendată.

Totodată, se recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Republica Croaţia să consulte paginile de Internet ale Automobil Clubului Croat, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate, Autorităţii Portuare Croate şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă, pentru informaţii actualizate.

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Până atunci însă, poți descărca revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau poți intra pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker