Materiale de construcții livrate cu un camion electric Scania 40R

Furnizorul de servicii logistice LCW Groningen din Olanda operează primului său camion electric, modelul Scania 40R, marcând un pas important în direcția sustenabilității.
Acum doi ani, LCW Groningen a introdus un camion hibrid Scania pentru transportul materialelor de construcție în Amsterdam cu emisii scăzute de CO2. Cu toate acestea, în lumina reglementărilor guvernamentale care interzic folosirea vehiculelor hibride în zonele cu emisii scăzute după anul 2030, compania a decis să achiziționeze două tractoare electrice Scania 40R.
Primul dintre acestea a fost deja primit de la Scania și este folosit pentru livrarea materialelor de construcție. Managerul de flotă al LCW Groningen a accentuat necesitatea unui parteneriat cu clienții pentru a realiza tranziția către operațiuni electrice, având în vedere magnitudinea investiției necesare.
Primul camion electric Scania 40R, cu o capacitate maximă totală autorizată de 50 de tone, operează predominant în zona Groningen. Aici, compania a creat un centru de distribuție pentru materialele de construcție, de unde sunt transportate fără emisii către clienți și șantiere din oraș, contribuind astfel la diminuarea emisiilor de CO2 și la eliminarea preocupărilor clienților.
Vehiculul dispune de o cabină R generoasă și este dotat cu numeroase funcții de siguranță, printre care și un sistem de detectare a unghiului mort. Bateriile sale, cu o capacitate totală de 624 kWh, îi permit o autonomie de până la 350 de kilometri per încărcare, iar compania anticipează o eficiență sporită datorită frânării regenerative.
Reîncărcarea bateriilor este făcută la un hub de încărcare care permite încărcarea a șase camioane electrice în același timp. Compania a investit în sustenabilitate prin montarea a 2.500 de panouri solare pe acoperiș, anticipând nevoile viitoare.
De asemenea, a fost implementat un sistem de stocare a energiei cu baterii. Un sistem avansat de management energetic asigură încărcarea bateriilor cu energie solară pe parcursul zilei și distribuie această energie către camioanele electrice seara, după necesități.
VEZI ȘI: Italia va continua apelul la CJUE pentru restricțiile impuse de Austria în coridorul Brenner
Recent, LCW Groningen a primit aprobarea de a opera vehiculul în configurații EcoCombi cu lungimea de 25,25 metri. Acest lucru îi va permite companiei să-l utilizeze în viitor în operațiuni pe timp de noapte spre Tilburg.
Pentru a maximiza beneficiile tehnologiei electrice, șoferii au fost instruiți temeinic de către Scania, cu un al doilea șofer aflat în prezent în proces de formare. Directorul de flotă al LCW Groningen consideră că promovarea acceptării vehiculelor electrice printre șoferi este un element cheie al inițiativei pilot a companiei.