Materialele textile inteligente pot face cabinele camioanelor mai bune

Materialele textile inteligente pot face cabinele camioanelor mai bune
Ce părere ați avea dacă v-am spune că există materiale textile capabile să genereze lumină, să se curețe singure și care detectează starea de spirit a șoferului?

Acestea sunt doar câteva dintre produsele care ar putea apărea în viitorul apropiat ca urmare a dezvoltării acestei industrii.

Materialele textile inteligente pot face cabinele camioanelor mai bune

Iar suedezii au pus la punct un proiect interesant realizat de Smart Textiles, Science Park Boras și departamentul de materiale textile din cadrul Universității din Boras.

„Ne străduim constant să creăm cel mai bun mediu de lucru pentru șoferi. Mulți dintre ei conduc timp de 8 ore pe zi, își completează actele în cabină și de multe ori locuiesc acolo pentru câteva zile la rând sau chiar săptămâni”, a declarat Anders Nordén, vicepreședinte în cadrul Volvo.

Conform specialiștilor din cadrul Volvo, tehnologia va cuprinde în scurt timp și acest sector al materialelor textile, iar suedezii vor se se implice și mai mult în acest sector.

Colaborarea dintre Volvo și Universtitatea din Boras este una veche, dar de această dată, producătorul suedez a adus o cabină de camion în cadrul școlii, iar studenților au primit permisiunea să inoveze, să testeze și să demonstreze tehnologiile care pot fi integrate la nivelul materialelor textile.

VEZI ȘI: Cea mai mare comandă de camioane Scania alimentate cu LNG vine din Germania

„Pur și simplu i-am provocat să vină cu idei pe care le consideră că ar putea contribui la un mediu mai bun pentru șoferi și pentru a le pune în practică în cabină”, a declarat oficialul Volvo.

Universitatea din Boras dispune de două cursuri speciale pentru cei care vor să învețe să lucreze cu materiale textile. Există un curs de diplomă și unul de masterat.

Studenții înscriși la cursul pentru diplomă vor încerca să găsească soluții pentru a dezvolta materiale mai rezistente și care se pot curăța mai ușor, chiar și materiale care se pot curăța singure.

Cei care studiază în cadrul programului de masterat vor încerca să găsească soluții pentru ca materialul textil să devină un acesoriu pentru iluminarea cabinei.

Follow #infotrucker