Medicamentele pot fi la fel de periculoase ca alcoolul la volan

Medicamentele pot fi la fel de periculoase ca alcoolul la volan
Chiar dacă am mai scris pe acest subiect, considerăm că este important să vă reamintim că medicamentele pot fi a fel de periculoase ca alcoolul la volan.

Fiți atenți ce conțin medicamentele pe care le luați și verificați dacă aveți voie să conduceți în această perioadă. Suntem în plină perioadă de alertă medicală ținând cont de faptul că epidemia de coronavirus s-a extins la nivel mondial și Organizația Mondială a Sănătății a emis avertismente repetate.

Medicamentele pot fi la fel de periculoase ca alcoolul la volan

Dar, chiar și dacă nu ne confruntam cu această epidemie de coronavirus, este totuși o perioadă în care avem numeroase cazur de gripă și răceală. Dureri de cap și articulații, nas înfundat și febră sunt simptomele cele mai frecvente în această perioadă.

Ținând cont de conjunctura actuală, în aceste cazuri vă recomandăm să mergeți să consultați neapărat un medic și să faceți testele pentru coronavirus, mai ales dacă sunteți permanent pe drum și intrați în contact cu numeroase persoane străine.

Dacă trebuie să conduceți în această perioadă, verificați cu medicul și farmacistul care16 este impactul medicamentelor prescrise asupra capacității voastre de a conduce.

Indiferent dacă se dau doar cu rețetă sau se pot cumpăra la liber, unele medicamente, chiar și cele homeopate, conțin și substanțe care încetinesc reacțiile, crează somnolență sau pot induce stări care să-ți pună ție viața în pericol când ești la volan, dar și a celorlalți participanți la trafic.

VEZI ȘI: WETRALOG și-a extins flota cu 15 semiremorci frigorifice Kögel Cool

Citește cu atenție prospectul fiecărui medicament și asigură-te că nu există contraindicații pentru condus sau că nu îți crează stări care te împiedică să faci asta.

Atenție! Șoferul este singurul responsabil dacă se află la volan și a luat medicamente pentru diverse afecțiuni, chiar dacă acestea au fost luate cu prescripție medicală. În acest caz, medicul curant nu este responsabil pentru acțiunile șoferului.

De asemenea, poliția poate amenda șoferul, cu sume similare ca în cazul consumului de alcool, și îi poate interzice acestuie să-și continue drumul dacă se constată că nu este 100% apt din punct de vedere fizic și psihic să-și continue drumul.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.