BusFeaturesȘtiri

Mega autobuzul Scania pentru Bus Rapid Transit

Un nou autobuz special conceput pentru Bus Rapid Transit (BRT) din America Latină este un exemplu de sustenabilitate și eficiență de cost în transport.

Propulsat de un motor Scania de 360 CP amplasat frontal, mega autobuzul de 28 de metri lungime, dublu articulat, are o capacitate de transport de 270 de persoane și țintește în mod specific piața Bus Rapid Transit din America Latină.

Mega autobuzul Scania pentru Bus Rapid Transit

Este ca și când ai elimina din trafic 135 de automobile personale ce transportă fiecare câte doi pasageri, spune Silvio Munhoz, Head of Bus and Coach Sales pentru Scania în Brazilia.

Mega autobuzul special conceput pentru piața sud-americană, are caroseria produsă de cunoscutul producător de suprastructuri Caio or Neobus, autobuzul fiind echipat standard cu cinci uși pentru un flux de pasageri eficient. În ciuda prețului piperat de achiziție, din calculul Scania reiese un cost pasager per kilometrul cu 40% mi mic în comparație cu un autobuz convențional articulat.

Primul sistem de transport Bus Rapid Transit din lume a fost Rede Integrada de Transporte sau RIT (Integrated Transportation Network), implementat în 1974 în orașul Curitiba din Brazilia. În timp, majoritatea elementelor acestui proiect au devenit asociate cu Bus Rapid Transit. Inițial proiectul a cuprins linii dedicate de autobuz în zona centrală a orașului pe principalele artere. În 1980 sistemul din orașul Curitiba a fost actualizat adăugându-i stații și puncte de conexiune ca în 1992 să fie introduse sisteme de taxare, stații închise și platforme de urcare și coborâre la nivel.

La aproape patru decenii de la lansarea primului sistem BRT, peste 186 de orașe pe pe toate continentele au implementat sistemul BRT, linia totală de transport fiind de 4.757 km, conform unui raport din octombrie 2014. Se estimează că aproximativ 31.7 milioane de pasageri folosesc sistemul BRT la nivel global în fiecare zi, din care aproximativ 19.7 milioane călătoresc zilnic în America Latină, 8.5 milioane în Asia și 1.8 milioane în Europa. America Latină este regiunea cu cele mai multe sisteme Bus Rapid Transit. Europe se află pe locul doi cu 53 de orașe, Asia cu 38 și Statele Unite și Canada cu 26.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button