Menținerea supraaccizei la carburanți reprezentă o gravă eroare

Menţinerea supraaccizei la carburanţi reprezentă o gravă eroare

Înainte de introducerea supraccizei, transportatorii, prin vocea asociației patronale FORT, avetizau guvernul Ponta că aceasta va afecta bugetul de stat.

Aşa cum a recunoscut ulterior şi fostul prim-ministru Victor Ponta (PSD), introducerea supraacizei la carburanți nu a adus absolut deloc beneficii şi nici nu se cunoaşte impactul real. Cert este faptul că o mare parte a consumului de carburant pentru activităţile de transport s-a relocat în Europa, iar bugetul de stat a fost afectat.

În acelaşi timp, lucrările de dezvoltare a infrastructurii rutiere au stagnat în contextul în care sumele colectate aveau clar această destinaţie.

Menținerea supraaccizei la carburanți reprezentă o gravă eroare

Astfel, FORT solicită actualului Guvern să respecte prevederile codului fiscal în vigoare şi angajamentul asumat şi reaminteşte public faptul că măsura de introducere a supraaccizei trebuia să fie funcţională doar până în decembrie 2015, timp în care impactul trebuia măsurat şi prezentat transparent tuturor celor afectaţi, persoane fizice şi juridice.

Nu există nici o motivaţie pentru menţinerea acestei măsuri aberante şi nejustificate sau pentru  modificarea codului fiscal în vigoare. Preţurile la pompă trebuie să scadă şi doar asta trebuie să fie preocuparea viitorului guvern. FORT solicită urgent consultări pe această temă, ocazie cu care să fie prezentate toate cifrele legate de încasări, impact negativ, utilizarea sumelor etc.

VEZI ȘI: Barum a lansat anvelopa pentru remorci BT 200 R 385/65 R 22.5

Era de aşteptat ca anul 2017 să înceapă la fel de prost pentru piaţa de transport autohton, greu încercată anul acesta din cauza tarifelor la poliţele RCA. În cazul în care nu se aplica prevederile codului fiscal referitoare la supraacciza, FORT este pregătită să reia protestele din Piaţa Victoriei chiar la începutul anului.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

 

 

Follow #infotrucker