Auto

Mercedes-AMG GT R Roadster are 585 CP și va fi produs în doar 750 de unități

Gama Mercedes-AMG GT a primit o serie de îmbunătățiri de exterior și de interior în ultima parte a anului trecut. Așa cum era de așteptat, nemții au aplicat același tratament și în cazul versiunii Roadster.

La Salonul Auto de la Geneva, Mercedes-AMG a decis să introducă un nou membru în gama AMG GT Roadster și anume, versiunea AMG GT R Roadster. Cea mai potentă decapotabilă din gamă este echipată cu motorul V8 biturbo de 4.0 litri și va fi produsă în doar 750 de exemplare.

Mercedes-AMG GT R Roadster are 585 CP și va fi produs în doar 750 de unități

Propulsorul pregătit de nemți dezvoltă 585 de cai putere și 700 Nm. Acesta este cuplat la o cutie automată AMG Speedshift cu șapte trepte. De la 0 la 100 km/h sunt necesare doar 3.6 secunde pentru roadsterul german, în timp ce viteza maximă ajunge până la 317 km/h.

Dinamica excepțională a lui Mercedes-AMG GT R Roadster este obținută și cu ajutorul punții directoare spate. Până la o viteză de 100 km/h, roțile spate virează în direcția opusă celor din față, iar la viteze mai mari decât cea amintită anterior, roțile spate virează în aceeași direcție cu cele de pe puntea față.

Mercedes-AMG nu a precizat și timpul necesar ridicării sau coborârii plafonului de tip soft-top, dar suntem convinși că cele 11 secunde anunțate pentru versiunea pre-facelift nu s-au modificat. Acoperișul poate fi acționat și în mers până la viteze de maxim 50 km/h.

Odată cu facelift-ul, Mercedes-AMG a introdus și noul ecran central de 12.3 inch, dar și instrumentarul digital de bord cu diagonala de 10.25. Volanul este unul nou cu zone tactile care controlează informațiile de pe cele două ecrane amintite anterior.

Din aceeași categorie...

Back to top button