Mercedes-Benz a inceput Euro VI Trucks Roadshow 2015

Mercedes-Benz a inceput Euro VI Trucks Roadshow 2015

Proiect iniţiat de Mercedes-Benz Trucks la nivel european, Euro VI Truck Roadshow oferă celor interesaţi posibilitatea de a testa gama completă de camioane Euro VI – Actros, Antos, Arocs, Atego şi Unimog.

Evenimentul a inceput pe 27 aprilie si se va incheia pe 19 iunie 2015 în următoarele ţări: Bulgaria, Slovenia, Croaţia, Serbia, Ungaria, Slovacia, Letonia şi România.

Mercedes-Benz a inceput Euro VI Trucks Roadshow 2015

Desfăşurat exclusiv în locaţii partenere Mercedes-Benz, programul Euro VI Trucks Roadshow dedicat publicului român a inceput pe 25 mai la Sebes si se incheie pe 12 iunie la Oradea. Mai jos programul complet:

– Sebeş, în zilele 25 şi 26 mai: Casa Auto Sebeş

– Piteşti, în zilele 2 şi 3 iunie: First Truck Service

– Bucureşti, în zilele de 4, 5 şi 6 iunie: Delta ACM

– Suceava, în zilele de 8 şi 9 iunie: Restaco

– Oradea, în zilele de 11 – 12 iunie: ATP Exodus / Co.

Am ales pentru desfăşurarea Roadshow-ului din nou cinci locaţii, diferite de cele de anul trecut, din aceeaşi dorinţă de a merge cât mai aproape de clienţii şi potenţialii noştri clienţi din toate zonele din România. Îi invităm să vină la Roadshow, să testeze camioanele, să ne consulte reprezentanţii pentru orice detalii legate de produsele noastre, şi de ce nu, să se convingă de valorile incontestabile ale camioanelor Mercedes-Benz, a declarat Ovidiu Pintilie, Sales & Marketing Manager Trucks Mercedes-Benz România.

Lider pe piaţa de camioane din România în 2014, Mercedes-Benz aduce aproape de clienţii săi prima generaţie de camioane Euro VI, pregătită pentru toate domeniile de utilizare în transporturi. Încă de la lansare, producătorul german a oferit promisiuni legate de eficienţa acestora, comunicând un consum de combustibil care atinge limite inferioare de neegalat. Astăzi, aceste promisiuni sunt confirmate atât la nivel european de cele peste 85.000 camioane Euro 6 livrate de Daimler AG, dar şi de numeroasele companii de transport din România care au ales camioanele Mercedes-Benz Euro 6.

În 2014, peste 1.200 de camioane Mercedes-Benz au fost înmatriculate în România, ceea ce a clasat producătorul german pe primul loc în piaţa de vehicule comerciale grele, cu o creştere a cotei de piaţă de până la 23%.

Era natural ca după anii de criză economică piața de camioane din România să își reia creșterea. Am asistat anul trecut la o creștere a pieței de 20% și suntem mândri că Mercedes-Benz a avut cota de piață cea mai ridicată. Excelența vehiculelor Mercedes-Benz, oferta completă de produse și servicii premium pe care Mercedes-Benz România le pune la dispoziția clienților și profesionalismul întregii echipe, au adus compania în poziția de lider, atât pe piața de camioane, cât și pe celelalte segmente ale pieței auto din România, a declarat Boris Billich, CEO & President Mercedes-Benz România.

În cadrul Roadshow-ului, Mercedes-Benz pune la dispoziţia doritorilor de test drive toate modelele din noua generaţie Euro VI după cum urmează: 3 Actros 1845 LS echipate cu sistemul de telematică FleetBoard și Predictive Powertrain Control – sistemul tempomat cu capacități de anticipare, dintre care două cu semiremorci marca Schmitz Cargobull, 1 cap tractor Actros 1842 LS cu FleetBoard și PPC, 3 unităţi Arocs: 3240 B echipată cu malaxor de beton Liebherr, 2540 L echipată cu cârlig pentru manipulat containere marca Hiab, 4142 K echipată cu benă basculabilă Schmitz Cargobull, 1 Antos 2540 L carosat de Kontex cu platformă cu obloane şi prelată, 1 şasiu Atego 1221 L echipat cu dubă închisă marca Davidson şi 1 Unimog U 423 carosat cu benă basculabilă pe trei părți.

Fiecare vizitator va avea posibilitatea de a conduce camioanele dorite sub coordonarea consultanţilor Driver Training. Aceştia vor împărtăşi informaţii şi sfaturi legate de modul în care îşi pot îmbunătăţi stilul pentru un condus cât mai eficient şi sigur.

La finalul test drive-ului, conducătorii pot vedea rezultatele obţinute în timpul sesiunii de condus, cu ajutorul sistemului de telematică FleetBoard. Utilizat de companiile de transport cu un nivel ridicat de profesionalism, FleetBoard oferă proprietarilor și managerilor de flote o analiză unică a performanței fiecărui șofer și face posibilă urmărirea permanentă a camioanelor, oriunde acestea lucrează.

La Roadshow, reprezentanţii FleetBoard vor fi prezenţi pentru a oferi clienţilor consultanţă în utilizarea sistemului. Totodată, în cadrul Roadshow-ului, aceştia vor oferi informaţii despre FleetBoard DriversLeague, competiţia internaţională organizată de Daimler FleetBoard GmbH, cu startul în luna mai.

FleetBoard Drivers League este o competiţie deja tradiţională, clienţii noştri o cunosc de mulţi ani şi ne bucurăm că de la o etapă la alta conducătorii români care se înscriu sunt din ce în ce mai mulţi, dar mai ales mai buni, afirmă Ovidiu Pintilie.

O altă noutate prezentată la această nouă ediţie este lansarea în România a programului Fuel Duel, în cadrul căruia Actros se „duelează” cu orice alt camion concurent, în privinţa eficienţei. La nivel european, Mercedes-Benz Actros a realizat deja peste 1.000 de „dueluri”, iar Actros a ieşit câştigător în peste 90% dintre acestea la consumul de combustibil. Programul în România a fost lansat luna aceasta şi este dedicat clienţilor care nu deţin în flota lor noul Actros. Timp de 17 zile, aceştia pot să testeze şi să compare noul Actros cu orice alt camion din propria flotă. Camioanele Actros Fuel Duel sunt configurate într-o specificație comună camioanelor de transport pe distanțe lungi, incluzând FleetBoard și PPC. La preluarea camionului, şoferul este consiliat de Driver Trainer-ii Mercedes-Benz pentru obţinerea celor mai eficiente valori ale consumului de combustibil.

Totodată, proprietarii de camioane care vor participa la Roadshow vor beneficia de prezentări ale serviciilor post-vânzare, având posibilitatea de a afla informaţii utile despre operaţiunile de service în cadrul activităţilor de transport şi despre modul în care își pot estima și controla costurile de exploatare.

Luând în considerare contextul pieţei care oferă din ce în ce mai multe oportunităţi, Mercedes-Benz oferă, în mod constant, soluţii personalizate fiecărui client. Producătoul german oferă o serie de avantaje şi în segmentul pieselor de origine Mercedes-Benz prin intermediul campaniilor care sprijină proprietarii de camioane mai vechi în procesul de achiziţie al pieselor. Aceste campanii se bucură de un succes din ce în ce mai mare în rândul clienţilor.

Dacă în 2014, declaram că, din punct de vedere servicii post-vânzare, suntem pregătiţi pentru tehnologia Euro VI, în 2015 putem afirma cu mare convingere faptul că deţinem toate informaţiile necesare pentru a oferi cele mai bune soluţii personalizate pentru posesorii de camioane Mercedes-Benz. Mai mult, anul acesta suntem pregătiţi să transferăm cele mai noi tehnologii şi modelelor din anii trecuţi, obținând astfel un cost total de exploatare mai bun.

Un exemplu concret este sistemul PPC (Predictive Powertrain Control – reduce consumul de combustibil cu până la 5%), un sistem inovator care foloseşte hărţi digitizate şi GPS-ul în combinaţie cu Mercedes PowerShift 3. Astfel, optimizarea consumului de combustibil este evidentă atât pentru distanţe lungi, cât şi pentru distanţe mici de drum, a declarat Rolf Rosendaal, After-Sales Manager Mercedes-Benz România.

Mercedes-Benz Actros
Actros Euro 6 este camionul care a confirmat pe deplin nivelul de eficienţă, de neegalat în momentul de faţă. De asemenea, Actros a depăşit cu succes barierele legate de trecerea la Euro VI, dovedindu-şi avantajele incontestabile în materie de consum de combustibil și fiabilitate, fapt care se confirmă, atât la nivel european, cât și în România, prin volumele ridicate de vânzări realizate încă din primul an de la lansare. În plus, serviciile adiţionale de care beneficiază clienţii Mercedes-Benz la achiziţia de camioane, cum ar fi – PPC, Driver Training sau sistemul de telematică FleetBoard, pot contribui substanţial la optimizarea costurilor de operare ale modelului Actros.

Mercedes-Benz Arocs
Arocs ilustrează cât de puternic, robust şi eficient arată un autovehicul pentru construcţii în 2015. Astfel, continuând povestea de succes Mercedes-Benz, ce a început acum mai bine de 110 ani în domeniul construcţiei de autovehicule, Arocs prezintă meritele acestei descendenţe prin impunerea, în mod particular, a stilului camioanelor de tonaj mare. Robusteţea şi fiabilitatea deja recunoscute ale modelului anterior dedicat segmentului de construcţii au fost dotate cu noua tehnologie Euro VI, oferind astfel camionul perfect pentru construcţii în 2015.

Mercedes-Benz Atego
Valoarea pe termen lung a modelului Atego reiese dintr-o serie de atribute specifice noului model de camion de tonaj mic, precum calitatea ridicată, fiabilitatea, durabilitatea şi robusteţea remarcabilă. O mulţime de caracteristici şi măsuri tehnice noi îi conferă noului Atego un standard de eficienţă şi un caracter practic sporit. Capacitatea optimizată de montare a caroseriilor şi compatibilitatea ridicată cu mediul înconjurător reprezintă merite suplimentare ce subliniază valoarea noului Atego şi îl transformă într-un adevărat criteriu de referinţă în distribuţia pe distanţe scurte.

Mercedes-Benz Antos
Mercedes-Benz Antos este prima serie de vehicule specializate pentru distribuţia mărfurilor grele pe distanţe scurte. Fie că transportă produse alimentare, combustibil sau materiale de construcţii, cu o greutate brută între 18 şi 26 de tone, Antos se potriveşte perfect în sectorul distribuţiei regionale, dar se pliază foarte bine și pe aplicațiile de servicii comunale sau transporturi specializate.

Mercedes-Benz Unimog
În cadrul Euro VI Truck Roadshow, publicul din România are posibilitatea de a vedea și testa modelul Unimog în varianta Euro VI. Proiectat pentru a oferi multiple posibilităţi de integrare a echipamentelor speciale, Unimog este pregătit pentru îndeplinirea a peste 1.000 de activităţi, în particular în domeniile serviciilor comunale, întreţinere drumuri sau intervenţii în caz de calamităţi, ceea ce îl face disponibil 365 de zile pe an.

Euro VI Trucks Roadshow, o nouă ocazie pentru celebrarea evoluţiei
Euro VI Trucks Roadshow aduce în atenţia transportatorilor camioane mai puternice, mai eficiente şi mai fiabile ca niciodată. Mercedes-Benz România pune la dispoziția clienţilor pachete integrate de produse şi servicii premium, ce oferă transportatorilor o soluție completă de achiziție și întreținere a camioanelor. Componenta de servicii post-vânzare, alături de soluțiile de finanţare de la Mercedes-Benz Financial Services se adresează în mod personalizat nevoilor fiecărui transportator, astfel încât întregul pachet să asigure cele mai scăzute costuri în exploatare.

Prin intermediul Euro VI Truck Roadshow, Mercedes-Benz România reconfirmă promisiunea „Trucks you can trust”, subliniind excelenţa produselor, activităţilor, precum şi pregătirea personalului Mercedes-Benz România.

 

 

Follow #infotrucker