Camioane

Mercedes-Benz a început producția de serie a modelului eEconic

Daimler Truck accelerează electrificarea flotei sale de autovehicule: Mercedes-Benz eEconic pentru utilizare municipală intră în producția de serie la fabrica din Wörth (Germania).

eEconic este cel de-al doilea model de camion Mercedes-Benz electric cu baterii ce va ieși de pe linia de producție a fabricii din Wörth, după lansarea eActros, un autocamion dedicat transportului urban de distribuție, în octombrie 2021.

Mercedes-Benz a început producția de serie a modelului eEconic

eEconic a fost dezvoltat alături de clienți, în urma unor serii intensive de teste practice, ce au avut loc începând cu luna mai a anului 2022. Primul vehicul din producția de serie va fi livrat către Urbaser A/S, o companie de salubritate din Danemarca. Alți clienți au optat deja pentru modelul eEconic produs în serie, iar autocamioanele vor fi livrate succesiv pe parcursul anului.

”Cu noul model eEconic, punem pe șosea primul camion specializat electric Mercedes-Benz produs în serie. Colaborarea cu clienții noștri ne-a demonstrat că orașele și municipalitățile caută vehicule neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 pentru flotele de servicii publice. În special în ceea ce privește orașele mari, există nevoia unor soluții logistice și de salubrizare care să fie silențioase, curate și sigure. Iar noi oferim camionul potrivit pentru acest lucru”, a declarat Dr. Ralf Forcher, șeful Mercedes-Benz Special Trucks.

eEconic va fi produs pe linia de asamblare Mercedes-Benz Special Trucks existentă, în paralel și flexibil alături de camioanele cu motoare cu combustie internă. După ce vehiculul a fost asamblat, electrificarea eEconic continuă la Future Truck Center, unde – la fel ca eActros – este echipat cu componentele pentru propulsia electrică. Pe parcursul a mai multe etape de producție, bateriile de înaltă tensiune și unitatea de încărcare sunt instalate. Odată ce toate componentele de înaltă tensiune au fost asamblate, întregul sistem poate fi pus în funcțiune, iar camionul este gata pentru a rula.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Principalele specificații tehnice ale eEconic sunt în mare parte asemănătoare cu cele ale eActros. Ca vehicul de salubrizare, eEconic este destinat să acopere, fără încărcare intermediară, majoritatea rutelor tipice de colectare a deșeurilor pe care modelul convențional Econic le parcurge în timpul operațiunilor într-o singură tură.

Transmisia electrică permite o podea coborâtă – ceea ce facilitează accesul și coborârea din cabină în picioare, printr-o ușă pliantă cu deschidere spre interior, pe partea opusă traficului. Cabina multimedia modernă este intuitivă și reprezintă, de asemenea, o îmbunătățire semnificativă în comparație cu modelul convențional Econic.

Un alt punct de diferențiere este și parbrizul panoramic. Acesta beneficiază de termocontrol, ce previne aburirea în cazul condițiilor meteo specifice și crește vizibilitatea asupra zonei de trafic. În plus, parbrizul reduce încălzirea cabinei cauzată de radiațiile solare. Un alt plus major de siguranță în traficul urban: varianta standard a modelului eEconic este echipată cu sistemul de asistență la virare Sideguard Assist și ce-a de-a cincea generație a sistemul de frânare de urgență Active Brake Assist.

Din aceeași categorie...

Back to top button