ȘtiriUtilitare ușoare

Mercedes-Benz a început producția utilitarei electrice eSprinter

Mercedes-Benz a anunțat în cadrul unui eveniment oficial că a început producția utilitarei electrice eSprinter la uzina din Dusseldorf.

Uzina de la Dusseldorf este utilizată de Mercedes-Benz pentru a produce utilitare încă din 1962, iar în toată această perioadă, angajații de aici au produs peste 4.6 milioane de vehicule utilitare.

Mercedes-Benz a început producția utilitarei electrice eSprinter

Începând cu 2018, producția lui Sprinter are loc la Dusseldorf, iar în tot acest timp, peste 200.000 de unități au fost asamblare în uzina din Germania. Dar acum, angajații sunt pregătiți să înceapă o nouă eră, cea a electrificării.

Mercedes-Benz eSprinter, versiunea electrică a utilitarei germane, va fi echipat cu un motor electric amplasat pe puntea față care poate oferi 85 kW și 300 Nm. În funcție de nevoile clienților, Mercedes-Benz a pregătit două versiuni pentru bateriile lui eSprinter.

Prima dintre acestea are o capacitate totală de 35 kWh și asigură o autonomie de până la 115 kilometri. În cazul acestei versiuni, sarcina utilă maximă va fi de 1.040 de kilometri. Cei care vor mai multă autonomie vor putea alege varianta cu baterie de 55 kWh. În acest caz, autonomia modelului electric va fi de până la 168 de kilometri. Totuși, sarcina utilă maximă scade până la 891 de kilograme.

VEZI ȘI: Forma aprobată a Pachetului de Mobilitate creează noi oportunități, afirmă DSLV

Mulțumită tehnologiilor moderne de încărcare, Mercedes-Benz eSprinter va putea fi încărcat la prize rapide. Pentru o încărcare de la 10 la 80%, eSprinter va avea nevoie de circa 30 de minute la o priză rapidă.

În funcție de nevoile clienților, Mercedes-Benz spune că eSprinter poate veni cu diferite viteze de top. Astfel, clienții vor putea seta o viteză maximă de 80 km/h, 100 km/h sau un maxim de 120 km/.h

Din aceeași categorie...

Back to top button