Utilitare ușoare

Mercedes-Benz a produs 5 milioane de utilitare la fabrica din Düsseldorf

Fabrica Mercedes-Benz din Düsseldorf, care în luna aprilie a împlinit 60 de ani, a celebrat în această lună o nouă bornă de producție: utilitara cu numărul 5 milioane.

Utilitara Mercedes-Benz cu numărul 5 milioane este un model electric eSprinter, produs la fabrica din Düsseldorf începând de la finalul anului 2019.

Mercedes-Benz a produs 5 milioane de utilitare la fabrica din Düsseldorf

”Cu ocazia acestei aniversări de producție vreau să felicit întreaga echipă a fabricii din Düsseldorf. Abia aștept viitoarele borne, precum începerea producției pentru viitoarea generație eSprinter, în 2023”, a declarat Michael Hellmann, directorul fabricii Mercedes‑Benz din Düsseldorf.

Fabrica din Düsseldorf este cea mai mare uzină a Mercedes-Benz Vans, cu 5.900 de angajați și ucenici și 690.000 mp de spații de producție, inclusiv pentru construcția de caroserii, vopsitorie și asamblare. Peste 50 de milioane de euro au fost investite în fabrică pentru adaptarea producției pentru viitoarea generație eSprinter.

VEZI ȘI: Test de consum cu Mercedes-Benz eActros, în România

Începând din acest an, producția Mercedes-Benz Vans este una neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2. Acest lucru a fost obținut prin utilizarea de energie din surse regenerabile, reducerea emisiilor și noi sisteme de mobilitate în împrejurimile fabricii, precum vehiculă pentru navetă la cerere sau sisteme de transport fără șofer.

Aceste măsuri apropie activ compania de obiectivele Ambition 2039, conform cărora toate utilitarele Mercedes destinate utilizării private sau comerciale vor fi complet neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2, pe întreg ciclul de viață, până în 2039.

Din aceeași categorie...

Back to top button