Utilitare ușoare

Mercedes-Benz ar putea renunța la Clasa X din cauza vânzărilor slabe

Lansat în vara lui 2017, modelul Mercedes-Benz Clasa X, bazat pe platforma lui Nissan Navara, promitea un caracter special inspirat de tradiția constructorului din Stuttgart.

Clasa X a fost primit cu brațele deschise, iar motorizările diesel împrumutate din gama Nissan, au fost rapid completate cu o versiune echipată cu motorul V6 de 3.0 litri de 258 CP.

Mercedes-Benz ar putea renunța la Clasa X din cauza vânzărilor slabe

Totuși, vânzările înregistrate de Clasa X nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Anul trecut, doar 16.700 de unități au fost comercializate în Europa, Australia și Africa de Sud, o valoare cu mult mai mică decât cea preconizată de constructorul german.

Conform unor surse apropiate Daimler, există șanse ca Mercedes-Benz Clasa X să fie retras din oferta producătorului.

Oficialii Daimler încearcă să diminueze costurile și să optimizeze profitul, iar Clasa X ar putea fi una dintre victimele noilor strategii pregătite de conducere.

VEZI ȘI: Pick-up-ul Mercedes-Benz Clasa X este disponibil în România în două versiuni speciale

În cel mai recent raport publicat de gigantul german, oficialii Daimler își anunțau investitorii că se așteaptă la pierderi de 1.6 miliarde de euro în al doilea trimestru din 2019.

Reprezentanții Daimler „au dat vina” pe chemările în service care vizează scandalul airbag-urilor Takata, dar și problemele cu emisiile diesel pentru mai multe modele din portofoliul Mercedes-Benz.

Din aceeași categorie...

Back to top button