Arocs, noul reper in constructii de la Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Arocs 2013

Anul 2013, se anunta unul greu pentru suedezii de la Volvo pe segmentul constructiilor deoarece Mercedes-Benz lanseaza pe piata, Arocs, noul lor produs pe acest segment.

Mercedes-Benz Arocs va fi disponibil in variantele cu 2, 3 si 4 axe, in 16 variante de putere, de la 238 CP la 625 CP pentru toate tipurile de sasiu. Toate motoarele au fost gandite astfel incat sa indeplineasca standardele Euro VI.

Arocs, noul reper in constructii de la Mercedes-Benz

Motoarele Blue Tec 6 au sase cilindri in linie, cu turbocompresor si intercooler sunt cuplate la transmisia automata Mercedes PowerShift 3. Pentru motoarele de 7.7, 10.7, 12.8 respectiv 15.6 litri cuplul motor maxim este cuprins intre 1000 – 3000 Nm. Motorul de 15,6 litri, model OM 473, este complet nou.

Arocs poate fi configurat intr-o gama larga de variante, de la 4×2, cu tractiunea spate, pana la 8×8/4, cu tractiune integrala si doua axe directoare fata.

Pentru noul camion sunt disponibile 7 cabine, in 14 versiuni. Pe langa cabina compacta de 2,3 m,versiunile L, M sau S, Arocs poate fi comandat si cu cabina in versiunea mai spatioasa,de 2,5 m,a carei podea are acelasi nivel pe toata suprafata.

Designul lui Arocs a mers pe ideea promovata la noul Actros, aceea de agresivitate, asa cum ii sta bine unui camion dedicat muncilor grele. Acesta este evidentiat de liniile generale ale cabinei si de materialele folosite.

O alta noutate in cazul lui Mercedes-Benz Arocs este gruparea vehiculelor in doua categorii, Loader si Grounder. Arocs Loader are o greutate proprie mult redusa, tractorul 4×2 fiind cel mai usor de pe segmentul de constructii, la fel si betonierele 8×4/4, cu masa maxima admisa de 32 tone.

Betonierele 8×4/4 au ca particularitate o masa proprie de doar 9,25 tone si poat transporta la fiecare cursa 8 mc de beton. Camionul Arocs Grounder este construit pecial pentru folosirea in conditii extrem de grele. Este stabil, robust si de incredere.

Mai multe informatii despre noul Mercedes-Benz Arocs vom posta, dupa evenimentul de prezentare organizat pentru presa de la sfarsitul lunii ianuarie.

 

Follow #infotrucker