CamioaneFeaturesȘtiri

Mercedes-Benz Arocs și Palfinger – misiune pentru fotbal

Ne aducem aminte că la lansarea pe piață a modelului Mercedes-Benz Arocs, oficialii Daimler Trucks evidențiau versatilitatea ca și caracteristică principală a modelului, Arocs-ul cu cinci axe al companiei Lanz confirmând acest lucru.

Construite în fabrica CTT (Custom Tailored Truck) din Molsheim, regiunea Alsacia, Mercedes-Benz echipează vehiculele sale cu componente speciale detașabile precum și cu o a cincea axă directoare. În cooperare cu specialiștii în suprastructuri din cadrul Mercedes-Benz, producătorul austriac de macarale Palfinger a realizat o combinație între o macara și o platformă de lucru la înălțime pentru compania specializată Lanz cu sediul în Rutesheim, Germania.

Superlativele combinației sunt explicate atunci când analizezi documentația modelului Arocs 5051 10×6 / 6 NLA echipat macara Palfinger PK 20000 2L-SH. Modelul de serie Mercedes-Benz Arocs 5051 pentru transport în construcții și operațiuni speciale are o greutate brută de aproape 50 de tone, și are o derogare specială individuală permanentă din partea landului Baden-Wuerttemberg de 48 tone. Astfel, vehiculul nu este supus unor taxe speciale pentru utilizarea rețelei de drumuri naționale.

Mercedes-Benz Arocs și Palfinger - misiune pentru fotbal

Motorul cu șase cilindri în linie Euro VI are o cilindree de 12.8 litri și produce 510 CP. Conversia axelor la 10×6/6 cu cinci axe a fost efectuată de către fabrica CTT. A cincea axă directoare ce suportă o greutate de 9 tone a fost adăugată plecându-se de la o echipare de bază 8×6 cu 4 axe. Datorită celei de-a cincea axe directoare, Arocs-ul are o rază de întoarcere de doar 22.60 m, având un ampatament de 4.550 mm. Camionul este echipat cu o cutie automată Mercedes PowerShift 3.

Echipat cu o cabină StreamSpace (lățime 2.30 m) camionul are o lățime totală de 2.55 m. Pentru a pregăti montajul macaralei Palfinger PK 20000 2L-SH, partea din față a șasiului a fost ranforsată. În conformitate cu scopul camionului, a fost instalat un sistemul de recirculare a gazelor de evacuare pentru organismele macaralei.

Date și cifre ale macaralei Palfinger
Noua macara Palfinger PK 200002 L-SH, combină o macara cu braț articulat cu o macara de încărcare cu braț lung. Formată din opt segmente hidraulice, acestea au o formă poligonală pentru o stabilitate superioară. Extins maxim, brațul atinge o înălțime maximă de 51 m (cu o platformă de lucru). În cadrul operațiunilor, macaraua este susținută în siguranță de patru brațe de calare și cilindri stabilizatori.

Prima lucrare importantă
Prima misiune specială a lui Arocs 5051 10×6 / 6 NLA echipat macara Palfinger PK 20000 2L-SH a fost la stadionul echipei de fotbal VfB Stuttgart, Mercedes-Benz Arena. Combinația Arocs/Palfinger a fost capabilă să se stabilizeze în siguranță și să profite din plin de raza mare de pivotare, în ciuda spațiului de lucru limitat de teren și tribune. Raza de acțiune laterală maximă este de 46 m, cu o sarcină utilă de jumătate de tonă pe cârlig. Sistemul inteligent de monitorizare a stabilității HPSC a asigurat confort și siguranță operatorului. Sistemul intuitiv de radio control de la distanță permite lucrul cu precizie și fără greșeală.

Din aceeași categorie...

Back to top button