Utilitare ușoare

Mercedes-Benz Citan disponibil cu motor Euro 6

Mercedes-Benz Citan a devenit mai atractiv odată cu numeroasele modificări aduse cu scopul implementării standardelor Euro 6.

Începând din iunie, toate autovehiculele Mercedes-Benz Citan destinate transportului de persoane se supun reglementărilor Euro 6. Noile standarde de emisii au transformat modelul Citan într-un autovehicul mai ecologic. Toate modelele Citan cu motor diesel respectă normele Euro 6 doar prin intermediul unui sistem de management al motorului, al catalizatorului și al filtrului de particule. Tehnologia SCR nu este necesară, astfel încât posesorii acestui model nu au motive de îngrijorare privind utilizarea soluției AdBlue. Motorul turbo compact de 1.5 litri este disponibil în trei versiuni de putere: 75 CP, 90 CP și 110 CP.

Pachetul BlueEfficiency
Mercedes-Benz Citan echipat cu motor Euro 6 este disponibil cu pachetul BlueEfficiency. Printre alte caracteristici, acesta include funcție Start/Stop ECO care ajută la obținerea unui consum de carburant pentru motorul diesel de 4.3 l/100 km, conform NEDC, și asta fără să compromită performanțele. Trecerea la motorizare Euro 6 a crescut puterea motoarelor diesel cu aproximativ 10%, aceasta variind între 75 CP și 110 CP, și a cuplul maxim cu 20 Nm, acesta fiind cuprins între 200 Nm și 260 Nm.

Motor pe benzină și dublu ambreaj 6G-DCT opțional
Noutățile vin și din partea Mercedes-Benz Citan 112 al cărui motor de 1.2 litri Euro 6 este mai puternic. În timp ce puterea motorului de 114 CP rămâne neschimbată, în sarcină maximă, motorul ajunge la un cuplu de 190 Nm, în loc de 175 Nm, în cel mai scurt timp. Acest cuplu suplimentar este asigurat în treapta a doua, a treia și a patra de viteze pentru 20 de secunde maxim, fiind de ajutor în situații precum depășirile. În plus, opțional, MB Citan 112 este disponibil cu o transmisie cu dublu ambreiaj G6-DCT. Cutia cu șase trepte de viteză combină economia unei transmisii manuale cu confortul oferit de transmisia automată. Transmisia este formată din două ambreiaje separate: unul pentru numerele pare de viteză și al doilea pentru numerele impare de viteză.

În timpul condusului, următoarea viteză este pre-selectată și durează numai o fracțiune de secundă pentru ca un ambreiaj să se închidă și celălalt să se deschidă. Viteza se schimbă rapid și fără a întrerupe puterea de tracțiune, ceea ce face ca schimbarea sa fie imperceptibilă pentru șofer.

De asemenea, condusul este simplificat de funcția Crawl și de sistemul de asistență Start-Off. Performanța vehiculului cu dublu ambreaj rămâne identică cu cea a unui vehicul echipat cu transmisie manuală cu șase viteze.

Noi sisteme și echipamente
Cea mai nou revizie a lui Citan încorporează o gamă completă de noi detalii care ajută la simplificarea activităților zilnice. Șoferul este acum mai relaxat datorită noilor instrumente specifice Mercedes-Benz. De asemenea, maneta frânei de mână are un nou design, iar mânerul amplasat pe interiorul haionului simplifică închiderea portbagajului. Datorită noilor echipamente opționale, MB Citan este mai individual.

Opțional, modelul înregistrat ca autoturism poate fi dotat cu trapă deasupra scaunelor din față. Sticla geamului este slab colorată și fiecare jumătate poate fi deschisă manual, în direcția de condus. Datorită noile scaune duble pentru pasageri, interiorul este mai flexibil. În cazul în care aceste scaune nu sunt folosite, banchetele din spate pot fi strânse, transformându-se într-un birou în orice moment. De asemenea, sub scaune există un compartiment accesibil prin rabatarea șezutului înspre față. Sistem de navigație dezvoltat special pentru Citan de tip 1-DIN este dotat cu un touchscreen sensibil cu ecran de 3.5 inch. Sistem de navigație include un port USB, un slot pentru card microSD, o interfață AUX și Bluetooth cu hands-free. Transmisia digitală standard DAB+ asigură o recepție radio excelentă.

Orice manevră poate fi executată mai ușor și în siguranță datorită noii camere video instalată în partea din spate. Camera este amplasată în spatele plăcuței cu numărul de înmatriculare, pe haion sau pe portiera din spate și se activează când maneta este în marșarier. Imaginea este redată în oglinda din interior și este estompată automat în condiții de lumină puternică. Liniile de ghidare ajută șoferul să aprecieze corect distanțele.

De asemenea, o altă noutate este sistemul anti-furt disponibil pentru modelele Citan, Mixto sau Tourer. Telecomanda radio amplasată pe cheia autovehiculului este folosită pentru a activa sistemul. Alături de noile caracteristice tehnice, noua versiune de MB Citan pentru transport persoane vine și cu un nume nou: Citan Tourer, similar cu noul model Vito.

Până atunci însă, poți descărca revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau poți intra pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button