Știri

Mercedes-Benz Citan: Neamtul de origine franceza

Divizia de autovehicule comerciale Mercedes-Benz a inceput anul 2012 in forta, dezvaluind in cadrul unui simpozion de logistica primele informatii si schite despre cel mai nou produs al sau pe segmentul de utilitare urbane, unul extrem de ofertant avand in vedere ca a inregistrat o crestere de aproximativ 4%.

Mercedes-Benz Citan este primul produs rezultat din colaborarea istorica a constructorului german cu divizia de vehicule comerciale Renault, fiind bazat pe platforma tehnica a unuia dintre cele mai apreciate modele din acest segment si anume, Renault Kangoo.

Mercedes-Benz Citan: Neamtul de origine franceza

Noua utilitara destinata transportului in oras va inlocui pe piata „prafuitul” model Mercedes-Benz Vaneo si va concura la pret si caracteristici modele cu state vechi pe acest segment precum Fiat Doblo, Volkswagen Caddy, Citroen Berlingo, Peugeot Partner, Ford Transit Connect si evident Renault Kangoo.

Numele de Citan – unul cel putin ciudat daca este sa ne intrebati pe noi, este rezultatul combinarii cuvintelor „City” (oras) si „Titan” – totusi mica utilitara are mult de munca pentru a demonstra ca este cu adevarat un titan in distribuitia urbana.

Mercedes-Benz Citan va fi disponibil in cinci variante de caroserie si trei ampatamente, atat cargo cat si persoane. Propulsia va fiind asigurata de motoare diesel si benzina cu puteri cuprinse intre 58 si 108 CP. Avand in vedere ca vorbim de o utilitara de oras, Mercedes a luat in calcul si lansarea unor variante CNG, GPL si electric, mult mai prietenoase cu mediul inconjurator.

Mercedes-Benz Citan va fi lansat oficial in cadrul targului international de la Hanovra din luna septembrie a acestui an si va fi produs pe pamant francez la Maubeuge.

Odata cu lansarea lui Citan, Mercedes-Benz intra in randul companiilor producatoare de autovehicule comerciale precum Renault care ofera clientilor sai solutii complete de transport.

Din aceeași categorie...

Back to top button