Mercedes-Benz Clasa T, un monovolum de familie bazat pe platforma noului Kangoo

Mercedes-Benz Clasa T, un monovolum de familie bazat pe platforma noului Kangoo
În 2022, Mercedes-Benz Vans va lansa pe piață modelul Clasa T, un monovolum bazat pe platforma noului Renault Kangoo, care va avea și o versiune 100% electrică.

Noul Mercedes-Benz Clasa T va fi indubitabil asociată cu familia Mercedes-Benz și va prezenta caracteristici inconfundabile, tipice mărcii cu stea în logo.

Mercedes-Benz Clasa T, un monovolum de familie bazat pe platforma noului Kangoo

Deși va fi dezvoltat pe platforma noului Kangoo, care va fi lansat pe piață în 2021, noul monovolum Clasa T va purta ADN-ul Mercedes-Benz, cu precădere în ceea ce ce privește designul, valoarea, siguranța și conectivitatea.

Conform primelor informații, Mercedes-Benz Citan va rămâne în oferta nemților, însă doar ca opțiune dedicată segmentului de transport marfă. Mercedes-Benz Clasa T vizează piața clienților privați, unde va avea o concurență redutabilă din partea Volkswagen Mini Camper sau Peugeot Rifter.

Practic, Mercedes-Benz Clasa T a fost gândit ca un monovolum care se va adresa, în special, familiilor și persoanelor orientate spre diverse activități în timpul liber, la un raport preț-valoare atractiv. Practic, nemții trasează același direcții pe care în trecut le-am văzut cu Clasa V și Vito.

Conform producătorului german, noul Clasa T va pune accent pe spațiul oferit pasagerilor. Acesta va oferă un spațiu încăpător, potrivit pentru o serie variată de utilizări, inclusiv transportul de pasageri, ca referință în cadrul serviciilor de sharing – toate acestea fără a compromite confortul. Spre exemplu, ușile glisante cu deschidere largă, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă a autovehiculului, permit accesul ușor și confortabil în interior. Pe lângă motoarele convenționale, va exista și o versiune complet electrică.

VEZI ȘI: Sindicatele spaniole au anulat apelul cu privire la pornirea unei greve

În același timp, Mercedes-Benz spune că modelul va fi disponibil atât cu motoare cu ardere internă, cât și într-o versiune 100% electrică.

La fel ca în cazul lui Citan, noul Mercedes-Benz Clasa T va fi dezvoltat împreună cu partenerii din cadrul Alianței Renault-Nissan. Deși nu există informații oficiale, cel mai probabil, modelul va fi o reinterpretare în stilul Mercedes-Benz a viitorului Renault Kangoo, produs așteptat să debuteze în 2021.

Surprinzător sau nu, viitorul Kangoo va avea o platformă nouă care va permite folosirea motoarelor cu ardere internă, dar și a celor electrice. De aici și informația clară furnizată de Mercedes-Benz cu privire la versiunea electrică a lui Clasa T.

Follow #infotrucker