ȘtiriUtilitare ușoare

Mercedes-Benz Clasa X a debutat oficial pe piață

Noul standard de referință în termeni de confort și calitate
La interior, Clasa X duce calitatea și confortul la un alt nivel în segmentul de pick-up-uri medii.

Panoul de control include ornamentul decorativ concav tipic Mercedes-Benz, acesta întinzându-se pe toată lățimea bordului – o caracteristică nouă pentru acest segment de vehicule.

Mercedes-Benz Clasa X a debutat oficial pe piață

Există trei variante de ornamente disponibile pentru Clasa X POWER: un aspect pixelat negru mat, un efect de aluminiu cu granulație longitudinală și o stilizare de tip lemn mat, de culoarea maro.

Pentru a completa senzația de înaltă calitate, partea superioară a habitaclului este disponibilă cu piele ARTICO, de culoarea neagră sau maro.

Duzele de aerisire rotunde adaugă la nota sportivă. În funcție de design și de linia de echipare, acestea vin în negru lucios sau argintiu, creând un efect de înaltă calitate la interior. Cu ajutorul designului și a liniilor de echipare, modelele PROGRESSIVE și POWER au consola centrală încadrată de o decorațiune argintie.

Impresia de eleganță este completată de ecranul similar celui disponibil pe modelele Clasa V.

Mercedes-Benz Clasa X a debutat oficial pe piață

În combinație cu sistemul multimedia COMAND Online, ecranul are diagonala de 8,4 inch, fiind cel cel mai mare ecran disponibil autovehiculelor din acest segment. Cu o rezoluție de 960 x 540 pixeli și tehnologia IPS cu contrast ridicat (In-Plane Switching), ecranul are un afișaj strălucitor care mărește semnificativ calitatea imaginii camerei 360 de grade și a hărților de navigație.

Conceptul ecranului și al panoului de control arată nivelurile ridicate de comoditate și confort ergonomic ale Clasei X. Grupul de instrumente este alcătuit din cadre rotunde mari și analogice, prezente la nivelul Clasei C și Clasei V.

Ecranul color multimedia de 5,4 inch este amplasat între butoanele rotunde ale consolei.

Datorită butoanelor de pe volanul multifuncțional, setările de pe afișajul color pot fi controlate fără ca șoferii să-și ia mâinile de pe volan. Volanul, cu cele 12 butoane, este ajustabil în înălțime, îmbunătățind astfel poziția ergonomică și permițând o poziție relaxată la conducere.

În versiunile Clasa X PROGRESSIVE și POWER, volanul, schimbătorul de viteze și frâna de mână sunt îmbrcate în piele. În combinație cu sistemele multimedia Audio 20 CD, COMAND Online, Clasa X cuprinde, în plus față de unitatea centrală de comandă, un touchpad multifuncțional – o altă noutate în acest segment.

Acesta este situat într-o poziție ergonomică pe consola centrală și, ca un smartphone, poate fi controlat folosind gesturile utilizatorului sau în mod tradițional, prin introducerea de litere și caractere.

Pachete Style și o gamă extinsă de accesorii
Opțiunile de personalizare ale liniilor de echipare PROGRESSIVE și POWER sunt dublate de pachetele Style. Prin intermediul acestora, Clasa X poate fi echipată, spre exemplu, cu panouri laterale și o fereastră cu deschidere electrică.

În plus, echipa de designeri și ingineri a Mercedes-Benz au creat o gamă largă de accesorii pentru Clasa X. Acestea îi permit Clasei X să fie personalizată cât mai mult, pentru a se potrivi gusturilor și cerințelor personale – în ceea ce privește designul, funcționalitatea și capacitatea de rulare.

Acoperișul continuă perfect liniile Clasei X, fuzionând cu corpul vehiculului pentru a crea o siluetă distinctă. Alte elemente disponibile includ o căptușeală pentru patul de încărcare, un sistem de separare a acesteia, șine de încărcare în podea și un scut tehnic.

Cuplu mare și performanțe unice
La lansarea pe piață, Clasa X are două motorizări deopotrivă puternice și eficiente, cu patru cilindri. Sistemul de propulsie diesel common-rail cu cuplu mare și cilindree de 2.3 litri este disponibil în două variante – în X 220 d, cu un singur turbocompresor, generând 120 kW / 163 CP, respectiv biturbo X 250 d, cu nu mai puțin de 140 kW / 190 CP.

Ambele modele diesel sunt disponibil cu volan pe stânga sau dreapta, cât și cu transmisie cu tracțiune spate sau cu tracțiune integrală.

Datorită nevoilor foarte specifice ale pieței, modelul pe benzină X 200 de 122 kW / 165 CP este disponibil doar ca vehicul cu volan pe partea stângă, cu tracțiune spate.

Toate motorizările au o funcționare silențioasă, cu vibrații reduse și o distribuire excelentă a puterii, cât și cu cifre reduse la nivel de consum.

Mercedes-Benz Clasa X a debutat oficial pe piață

Din 2018, Mercedes-Benz Clasa X va avea și o motorizare diesel V6 de 258 CP și cuplu 550 Nm. Modelul de top al Clasei X va fi echipat standard cu transmisie permanentă 4MATIC și transmisie automată cu șapte trepte 7G-TRONIC PLUS, cu padele, și funcția ECO start/stop.

Sistemul DYNAMIC SELECT este disponibil opțional. Până în prezent, includerea unui comutator al modului de rulare a fost rară în segmentul pick-up-urilor. Această tehnologie permite ca experiența de conducere să fie adaptată după preferințele individuale – de la un confort relaxat până la sportivitate.

Există cinci programe: Comfort, ECO, Sport, Manual și Off-road. Acestea modifică caracteristicile motorului, rapoartele transmisiei automate și funcția ECO de pornire/oprire.

Pagina anterioară 1 2 3 4 5Pagina următoare

Din aceeași categorie...

Back to top button