ȘtiriUtilitare ușoare

Mercedes-Benz Clasa X a debutat oficial pe piață

Conform marca Mercedes-Benz
Clasa X este primul pick-up care asigură performanțe excelente pe toate tipurile de teren. Masiv, cu ampatamentul lung și suspensie confortabilă tipică Mercedes-Benz, Clasa X deschide un nou univers al plăcerii de a șofa și a dinamicii la conducere – fără a face însă compromisuri pe teren accidentat.

O caracteristică specială pentru acest segment: arcurile elicoidale sunt prezente atât pe ​​față, cât și în spate, contribuind la confortul asigurat de suspensie. Suspensia confortabilă este proiectată astfel încât să confere un nivel ridicat de dinamică la conducere și, totodată, confort la rularea pe șosea, oferind în același timp capabilități off-road maxime, atunci când sunt combinate cu tracțiunea integrală 4MATIC.

Mercedes-Benz Clasa X a debutat oficial pe piață

Suspensia este formată dintr-o punte frontală dublă și o punte compusă solidă în partea din spate, ideală pentru transportul încărcăturilor grele și având o bună capacitate de articulare.

Această combinație asigură o suspensie confortabilă și o manevrabilitate deosebită, în condițiile de încărcare permise.

La 1632 milimetri în față și 1625 milimetri în spate, Clasa X are un ecartament mai mare decât majoritatea competitorilor. Acesta îi asigură premisele ideale pentru o stabilitate optimă și virare la viteze mari.

La 3150 milimetri, ampatamentul este, de asemenea, mai lung decât multe alte pick-up-uri de dimensiuni medii. Acest lucru reduce vibrațiile în timpul călătoriei și asigură o stabilitate lină și sigură. Mercedes-Benz este singurul producător din segment care a inclus în dotarea standard discuri de frână mari, ventilate intern, pe ambele axe.

Puntea față are discuri de frână cu un diametru de 32 de centimetri, iar axa din spate, cu un diametru de 30,8 centimetri. Împreună, acestea asigură distanțe scurte de frânare, timpi de răspuns foarte buni și o rezistență termică ridicată.

Suspensia confortabilă face parte din echiparea standard pentru toate piețele europene. Garda la sol este de 202 milimetri. O suspensie de 20 milimetri este disponibilă ca opțiune extra. Garda la sol ridicată îmbunătățește capacitatea off-road, incluzând o poziție mai înaltă a scaunului si contribuie la aspectul mai off-road.

Pe toate piețele din afara Europei, Clasa X vine cu o suspensie mai mare decât cea standard. Manipularea sigură și confortabilă tipică a unui Mercedes se păstrează chiar și pentru suspensiile înalte.

Tracțiune 4MATIC variabilă sau permanentă
Tracțiunea variabilă 4MATIC disponibilă pe modelele diesel X 220 d 4MATIC și X 250 d 4MATIC este perfectă pentru toate tipurile de teren.

Cu aceasta, roțile din față pot fi cuplate sau deconectate prin mijloace electrice în funcție de suprafață. De la jumătatea anului 2018, Mercedes-Benz va lansa versiunea cu tracțiune integrală permanentă. Sistemul permanent de tracțiune integrală 4MATIC va fi oferit exclusiv pe motorizările cu șase cilindri.

Off-road, ambele variante 4MATIC beneficiază de aceeași performanță excelentă, parțial și datorită angrenajului diferențialului aflat pe puntea spate. Toate modelele cu tracțiune integrală sunt dotate standard cu DSR (Downhill Speed Regulation).

Pagina anterioară 1 2 3 4 5Pagina următoare

Din aceeași categorie...

Back to top button