Mercedes-Benz Clasa X va fi puternic, confortabil și sigur

Mercedes-Benz Clasa X va fi puternic, confortabil și sigur

Întocmai ca la turisme, clienții Mercedes-Benz vor putea alege în cazul Clasei X diferitele variante de echipare, pentru a personaliza exteriorul şi interiorul.

În plus, Mercedes-Benz va dezvolta o gamă specială de accesorii pentru pick-up. Grație strategiei modulare deja testate, o serie de componente interioare, pe care clienții le cunosc și le aprecieză deja de la Clasa C și Clasa V, vor fi regăsite şi la Clasa X – de la materialele de înaltă calitate perfect finisate şi sistemul de infotainment, la confortul scaunelor ergonomice. În consecinţă, acest pick-up va oferi sentimentul deja cunoscut de familiaritate tipic mărcii și va aduce un nou nivel de confort și atractivitate în segmentul pick-up-urilor de dimensiuni medii.

Datorită modulului de comunicare cu cartela SIM încorporată va fi posibilă utilizarea extensivă a serviciilor de conectare Mercedes me. Șoferii pot conecta pick-up-ul la smartphone, tabletă sau PC în orice moment și de oriunde. De exemplu, pot trimite destinații de navigare către autovehicul, pot vedea unde este parcat sau cât de mult combustibil are în rezervor. În plus față de aceste servicii online opţionale, de la distanță, sunt disponibile şi alte servicii standard, cum ar fi recuperarea după accident, managementul întreținerii și al defecţiunii.

Mercedes-Benz Clasa X va fi puternic, confortabil și sigur

Mercedes-Benz Clasa X va stabili, de asemenea, noi standarde în segmentul său, în ceea ce privește conectivitatea.

Gama de motoare este și ea variată. Așa cum relatam în primul articol despre Mercedes-Benz Clasa X, vârful de gamă va fi un motor diesel V6, combinat cu tracţiunea integrală 4MATIC. Cuplul mare al motorului va oferi o dinamică ridicată on-road şi off-road. Sistemul integral va combina un sistem electronic de tracțiune, o cutie de transfer reductor și două diferențiale. Sistemul de tracțiune și diferențialele acționate electric canalizează puterea acolo unde tracţiunea este cea mai bună. În condiții extreme off-road, diferențialele din spate și diferențialul dintre osii pot fi blocate. Acest lucru va face posibilă depăşirea obstacolelor dificile şi a pantelor în condiții de siguranță.

Primul pick-up de pe piață cu sarcină utilă de 1.1 tone
Puternicul sistem de rulare şi șasiul de tip scară pot transporta o încărcătură de peste 1.1 tone și o capacitate de remorcare de până la 3,5 tone. Această putere este suficientă, de exemplu, pentru a transporta în pick-up aproximativ patru metri cubi de lemn de foc sau pentru a tracta o barcă. În același timp, suspensia, special construită cu axe late, puntea spate cu arcuri elicoidale și un amortizor calibrat cu precizie, vor asigura un confort sporit la rulare – on-road şi off-road.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz X-Class, primului pick-up din istoria mărcii germane

Pick-up-ul care poartă steaua în trei colțuri va impresiona prin direcția precisă, prin experienţa de condus confortabilă și prin virajelele agile. În plus, va amortiza loviturile în mod elegant, transformându-l în autovehiculul perfect pentru mediul urban.

La fel ca toate autovehiculele Mercedes-Benz, pick-up-ul se va distinge prin siguranța exemplară. Sistemele moderne de asistență a șoferului, bazate pe camere video, radar şi senzori cu ultrasunete, vor sprijini și ajuta șoferul în multe situații apărute în timpul condusului şi vor spori siguranţa şi confortul. O serie de sisteme de asistență vor fi incluse standard în componenţa pick-up-ului.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker