Mercedes-Benz deschide listele de comenzi pentru eVito

Mercedes-Benz deschide listele de comenzi pentru versiunea electrică eVito
Mercedes-Benz a anunțat că deschide listele de comenzi pentru eVito, iar pe piața din Germania, cea mai accesibilă variantă are un preț de pornire de 53.990 de euro fără taxe.

La începutul lunii martie, Mercedes-Benz a prezentat facelift-ul pentru Vito, un model care vine cu o nouă generație de motoare diesel și o serie de sisteme suplimentare de siguranță. Mai mult decât atât, noile îmbunătățiri aduse la exterior și interior au fost aplicate și versiunii eVito, varianta electrică a utilitarei.

Mercedes-Benz deschide listele de comenzi pentru eVito

Mercedes-Benz eVito va fi disponibil doar în versiunile Long (5.140 mm) și Extra Long (5.370 de mm), iar startul vânzărilor coincide cu startul vânzărilor lui EQV 300 (utilitară electrică destinată familiilor numeroase dezvoltată pe baza modelului Clasa V).

Mercedes-Benz eVito este echipat cu un motor electric cu o putere de top de 150 kW (echivalentul a 204 cai putere) și 362 Nm, iar energia necesară acestuia este stocată într-un pachet de baterii Li-Ion. Acumulatorul are o capacitate de 90 kWh, ceea ce se traduce printr-o autonomie de până la 421 de kilometri pentru versiunea eVito Tourer.

Viteza maximă este limitată la 140 km/h, dar poate fi upgradată până la 160 km/h prin achiziționarea unui pachet opțional. Modelul poate fi încărcat la prize de 11 kW, dar și la prize de curent continuu cu o putere de până la 110 kW. În acest caz, pentru o reîncărcare de la 10% la 80%, eVito are nevoie de circa 45 de minute.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz introduce un pachet consistent de îmbunătățiri pentru utilitara Vito

Așa cum era normal, eVito Tourer va putea fi comandat în mai multe versiuni în ceea ce privește numărul de scaune, astfel încât companiile de taxi sau cei care practică servicii de tip shuttle să poată opta pentru varianta care se potrivește mai bine business-ului.

Follow #infotrucker