GreenZoneTop News

Magazinele PENNY România aprovizionate cu un camion electric eActros 300

Step One Spedition și PENNY România fac un pas important către decarbonizarea operațiunilor de distribuție grea cu ajutorul unui camion electric Mercedes-Benz eActros 300.

Specializată în transportul door-to-door pentru clienți din piața de retail și FMCG, compania Step One Spedition a început testele cu eActros în luna noiembrie, imediat după sosirea în țară a primului eActros. Operațiunile de distribuție se desfășoară la nivelul lanțului de magazine PENNY din București și zonele limitrofe.

Magazinele PENNY România aprovizionate cu un camion electric eActros 300

Primul camion electric eActros 300 ajuns in Romania are masa maximă autorizată de 19 tone și poate atinge o viteză de până la 89 km/h. Acesta dispune de trei pachete de baterii, fiecare cu o capacitate de 112 kWh, ce asigură o autonomie de până la 300 de kilometri.

Camionul propulsat cu motoare electrice poate fi încărcat cu stație cu putere de până la 160 kW, iar cele trei pachete de baterii au nevoie de puțin peste o oră pentru a fi încărcate de la 20% la 80%, la o stație standard de încărcare rapidă, la o intensitate de 400 A.

Camion electric eActros 300 în distribuția grea pentru PENNY România

„Așa cum am promis, primele camioane electrice Mercedes-Benz eActros au pornit la treabă și în România. Suntem bucuroși că am oferit companiei Step One Spedition, unul dintre furnizorii inovatori de servicii de transport din țara noastră și partenerul nostru pe termen lung, primul nostru autocamion propulsat de motoare electrice. Primele evaluări confirmă deja performanța ridicată a modelului eActros, fapt ce ne conferă încredere în produs și succesul parteneriatului cu Step One Spedition si PENNY România pe drumul către transportul cu emisii zero”, a declarat Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania.

Servicii de transport sustenabil cu eActros

Integrarea transportului sustenabil în cadrul operațiunilor curente ale PENNY România este un un element esențial în implementarea strategiei companiei de reducere a amprentei de carbon prin adoptarea transportului sustenabil.

„Este o mare realizare pentru noi să luăm parte la această premieră și să introducem în operațiunile noastre primul camion electric Mercedes-Benz eActros ajuns în România. Transportul sustenabil este următorul pas din strategia noastră privind reducerea amprentei de carbon și a impactului pe care transportul clasic îl are asupra mediului înconjurător. Vom continua să facem toate demersurile necesare pentru a dezvolta cât mai mult transportul sustenabil la nivelul întregii companii. Le mulțumim celor de la Step One Spedition și Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania pentru că au ales să demarăm împreună acest parteneriat pentru un viitor mai bun”, a declarat Marek Dolezal, COO PENNY România.

Step One Spedition face primul pas spre tranziția către o flotă de camioane sustenabile

Companie de transport marfă cu capital integral românesc, fondată în anul 2009, Step One Spedition deține în prezent o flotă de aproximativ 150 camioane specializate pentru transportul  de produse alimentare cu temperatură controlată și ambientală, pentru a satisface cerințele de distribuție națională a marilor retaileri, la cele mai înalte standarde de calitate. Portofoliul companiei numară mărci de renume din piața de retail și FMCG din România.

Camion electric eActros 300 în distribuția grea pentru PENNY România

Step One Spedition acordă o atenție deosebită transportului sustenabil și implementează permanent măsuri de reducere a impactului semnificativ asupra mediului pe care segmentul de transport îl generează.

Printre acestea se numară: achiziția exclusivă a autotractoarelor Euro VI, care sunt reînnoite la 4 ani cu modele de ultimă generație, implementarea programelor de optimizare a curselor pentru diminuarea numărului de kilometri fără încărcătură sau utilizarea eficientă a camioanelor pentru reducerea consumului de combustibil cu efect direct asupra reducerii amprentei de carbon.

VEZI ȘI: Flotă demo de camioane electrice eActros disponibilă în România

Astfel, „asistăm astăzi la un moment istoric pentru compania Step One Spedition. Fără doar și poate, ca orice acțiune de pionierat, introducerea primului camion electric în flota noastră de transport este o provocare dar și o bucurie pentru că realizam un prim pas spre tranziția către autovehicule nepoluante, proces ce face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen mediu și lung”, a declarat Bogdan Dragomir, managerul companiei Step One Spedition.

Camion electric eActros 300 în distribuția grea pentru PENNY România

După primele săptămâni de testare a camionului, Step One Spedition confirmă operarea facilă a camionului electric, procesul de încărcare rapid și simplu datorită stației mobile furnizate împreună cu vehiculul, precum și un confort la condus net superior, declarat de șoferii care realizează cursele cu eActros.

De asemenea, autonomia bateriilor atinge nivelurile declarate de producător, respectiv 300 km pentru modelul cu trei pachete de baterii, asa cum este camionul utilizat în operațiunile de aprovizionare ale magazinelor PENNY Romania.

Operat pe rute din București și zone limitrofe

“Ne dorim ca prin utilizarea acestui camion electric să stimulăm interesul clientilor noștri de a promova acest tip de transport și de a înlesni trecerea de la transportul convențional la cel verde. În același timp, considerăm că este necesară realizarea unui efort comun, susținut și prin implicarea autorităților în vederea susținerii tranziției de la diesel către autovehicule cu sisteme de propulsive alternativă, nepoluante” a adăugat Bogdan Dragomir.

Din aceeași categorie...

Back to top button