Camioane

eActros a intrat în flota companiei Logistik Schmitt

Camionul electric Mercedes-Benz eActros va fi testat în condiții reale de exploatare în cadrul unui proiect pilot derulat împreună cu cei de la Logistik Schmitt.


Pentru moment, compania germană va folosi un singur eActros, soluția fiind parte a proiectului „Innovation Fleet” lansat de constructorul din Stuttgart.

eActros a intrat în flota companiei Logistik Schmitt

Primul camion electric eActros a intrat în flota unui client în septembrie 2018, iar acesta este cel de-al 11-lea exemplar care intră în teste regulate în trafic real și condiții reale.

Camionul intrat în flota Logistik Schmitt va opera între localitățile Ötigheim și Rastatt și, conform oficialilor, va avea de parcurs circa 170 de kilometri în 3 schimburi.

Mercedes-Benz eActros este echipat cu două motoare electrice, fiecare dintre acesta fiind capabil să ofere 126 kW și un cuplu motor maxim de 485 Nm. Bateria oferită de nemți are o capacitate de 240 kWh și poate fi încărcată în doar două ore la o priză cu o putere de 150 kW.

VEZI ȘI: Amenzi mai mari pentru șoferii care nu eliberează culoarul unic de salvare în Germania

În prezent, există două versiuni eActros, una de 18 tone și una de 25 de tone, aceasta din urmă fiind utilizată și de compania Logistik Schmitt.

Conform reprezentanților Mercedes-Benz, proiectul pilot „Innovation Fleet” își dorește ca în perioada următoare să includă 20 de exemplare eActros în folotele clienților producătorului german.

Astfel, nemții vor reuși să primească un feedback complet din partea clienților și vor putea îmbunătăți caracteristicile camionului astfel încât, versiunea de serie să fie una excelentă și să poată executa sarcini în toate domeniile pe care și le propune.

Din aceeași categorie...

Back to top button