Camioane

Mercedes-Benz eActros LongHaul va fi prezentat în septembrie

Mercedes-Benz Trucks a anunțat astăzi că eActros LongHaul va fi prezentat în luna septembrie, la expoziția IAA, oferind noi detalii despre viitorul camion electric pentru distanțe lungi.

Producătorul a anunțat un camion electric de 40 de tone în 2020, iar recent a prezentat un prototip al conceptului. Mercedes-Benz eActros LongHaul va fi prezentat în septembrie, la IAA Hanovra. Din imaginea de astăzi se întrevede și designul viitorului model, asemănător cu cel al gamei Actros. Deosebirea majoră este lipsa grilei centrale și banda luminoasă care unește cele două blocuri optice.

Mercedes-Benz eActros LongHaul va fi prezentat în septembrie

Testele au început deja, iar în curând vor debuta și testele pe drumuri publice. Va exista și o flotă de test eActros LongHaul, în care modele apropiate de producția de serie vor fi testate de clienți, din 2023, în operațiuni reale.

Producția de serie a camionului cu autonomie de 500 km este programată pentru 2024. Modelul va permite și tehnologia de încărcare ”megawatt”, de aproximativ 3 ori mai rapidă decât maximul posibil astăzi.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Mercedes-Benz Trucks a publicat și alte detalii tehnice despre specificațiile viitorului model. Bateriile folosite vor fi de tip litiu-fier-fosfat (LFP), caracterizate de o durată de viață mai mare. Ele pot fi încărcate între 20% și 80% în mai puțin de 30 de minute la stațiile de încărcare de 1 megawatt.

Autonomia de până la 500 km cu o singură încărcare și posibilitatea de încărcare rapidă va permite funcționarea în două schimburi și parcurgerea unor distanțe zilnice similare cu ale camioanelor diesel. eActros LongHaul este astfel ideal pentru aplicațiile pe rute planificate, în care se cunosc clar distanțele parcurse și opțiunile de încărcare.

Din aceeași categorie...

Back to top button