Bus

Mercedes-Benz eCitaro cu baterii solid state pentru orașul Bremen

Compania de transport public din Bremen (BSAG) a făcut un pas important către electrificarea flotei, prin achiziția a cinci autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro, echipate cu baterii solid state, care vor fi livrate la începutul de 2022.

Cele cinci autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro solo cu trei uși sunt echipate cu noile baterii solid state, care au o densitate mult mai mare de energie și oferă o durată de viață mai lungă. Șapte pachete de baterii propun o capacitate toatală de 441 kWh și astfel asigură o autonomie generoasă.

Mercedes-Benz eCitaro cu baterii solid state pentru orașul Bremen

În același timp, conform contractului, Mercedes-Benz va asigura și elemente de infrastrucutră pentru cele 5 autbuze: livrarea a cinci sistem de încărcare cu o capacitate de 150 kW, precum și trei încărcătoare mobile, fiecare cu o capacitate de 40 kW. În contractul semnat cu firma din Bremen întră și întreținerea vehiculelor.

Cele cinci autobuze vin cu o serie de echipamente specifice, precum platformă de ridicare la prima ușă, locuri speciale pentru persoanele aflate în scaune cu rotile și cărucioare de copii în dreptul intrării centrale.

Scaunele pentru pasageri sunt acoperite cu o țesătură nouă care nu doar accentuează ambianța plăcută de la interior, dar care au o durabilitate mai mare. Sistemul Sideguard Assist face parte din echiparea standard, iar scaunul șoferului va avea încălzire, ventilație și reglaj lombar pentru un confort îmbunătățit.

VEZI ȘI: Solaris a cumpărat de la DAF Components  120 de motoare PACCAR MX-11

Hajo Müller, Consiliul de administrație al BSAG: „Odată cu achiziția autobuzelor electrice eCitaro, suntem pe drumul cel bun către transportul public modern și ecologic”.

BSAG transportă în jur de 300.000 de oameni în fiecare zi cu aproape 120 de tramvaie și aproape 220 de autobuze. Rețeaua de autobuze include peste 40 de linii de aproximativ 500 de kilometri în total. Aproximativ jumătate din autobuzele lor sunt produse de Mercedes-Benz.

Din aceeași categorie...

Back to top button