Bus

Mercedes-Benz eCitaro cu sistem de management al încărcării IVU

Grație unui acord cadru semnat recent între Daimler Buses și specialistul software IVU Traffic Technologies AG, companiile de transport pot cumpăra autobuze electrice eCitaro și sisteme de management al flotei dintr-o singură sursă.

Pentru proprietarii de autoturisme electrice, problema încărcării este relativ simplă: aceasta se face acasă, la un wallbox, la locul de muncă sau pe traseu, la o stație rapidă. Pentru flotele de autobuze urbane electrice, problema încărcării este mult mai complexă.

Mercedes-Benz eCitaro cu sistem de management al încărcării IVU

În acest caz, starea curentă de încărcare a fiecărui autobuz, cantitatea necesară de electricitate la timpul potrivit pentru următoarea călătorie și limitele de încărcare ale rețelei trebuie luate precis în calcul.

Doar dacă managementul încărcărilor, managementul operațiunilor și managementul depoului lucrează împreună perfect se poate asigura folosirea eficientă a zeci, sute sau mii de autobuze urbane, precum și integrarea lor într-un orar precis sincronizat.

De aceea, Daimler Buses a intrat într-un parteneriat strategic cu IVU Traffic Technologies AG. Software-ul IVU alocă fiecărui autobuz eCitaro un punct de încărcare la intrarea în depou. Managementul inteligent al încărcării cunoaște starea de încărcare și se asigură că toate autobuzele sunt încărcate cu cantitatea necesară de energie pentru următoarea călătorie, inclusiv precondiționarea bateriilor și a compartimentului pasagerilor.

VEZI ȘI: Viitorul pieselor de schimb: licență cumpărată online și piesă printată 3D

Sistemul ia în calcul inclusiv vârsta și condiția bateriilor, puterea totală disponibilă, stațiile pregătite de folosire sau costurile energiei. Chiar și factori precum condițiile meteo și numărul de pasageri sunt inclusi în calculul pentru cantitatea de energie necesară, precum și oportunitățile de încărcare de-a lungul rutei.

Astfel se previn vârfurile de consum sau depășirile de capacitate, dar în același timp se menține capacitatea operațională a flotei. Software-ul lucrează flexibil. Utilizatorii îl pot integra în sistemele IT existente și să specifice criterii și strategii pentru obiectivul de încărcare și programul detaliat. Companiile pot afla date despre flotă prin intermediul portalului Omniplus On.

Din aceeași categorie...

Back to top button