Bus

Mercedes-Benz eCitaro va circula pe străzile din Suedia, Norvegia și Luxemburg

Mercedes-Benz eCitaro reușește să intre pe tot mai multe piețe europene, cele mai recente fiind în Suedia, Norvegia și Luxemburg. 

Două companii din Scandinavia și Voyages Emile Weber din Luxemburg au plasat comenzi pentru achiziția autobuzului electric Mercedes-Benz eCitaro.

Mercedes-Benz eCitaro va circula pe străzile din Suedia, Norvegia și Luxemburg

„Comenzile primite din partea acestor companii importante ne arată că eCitaro reușește să se adreseze unui public larg. Autobuzul poate fi modificat astfel încât să îndeplinească cu ușurință diferite activități, în funcție de nevoile clienților”, a declarat unul dintre oficialii Mercedes-Benz.

VEZI ȘI:  Șoferul unei comerciale ușoare a murit într-un accident pe A 61 din cauza lucrărilor

În total, comenzile primite din partea celor trei operatorii de transport public local totalizează 20 de unități ale autonuzului electric produs de Mercedes-Benz.

Nouă unități vor merge la Voyages Emile Weber din Luxemburg. Acestea sunt configurate cu două uși, pachet de baterii cu o capacitate de 292 kWh și o mulțime de echipamente de top.

Șase unități au fost comandate de Norgesbuss din Trollasen, Norvegia. Grupul deține deja peste 700 de autobuze, iar cele șase eCitaro vor fi utilizate în Oslo. Fiecare unitate va fi echipată cu un pachet de baterii de 243 kWh. Unitățile comandate în Norvegia au trei uși, sunt dotate cu un aparat alcooltest și includ o zonă încălzită a podelei.

Cinci eCitaro au fost comandate de Bergkvarabuss din Ystad, Suedia. Cu peste 1.000 de autobuze în flotă, Bergkvarabuss este una dintre cele mai mari companii de transport de persoane din Europa. La fel ca în cazul exemplarelor din Luxemburg, cele 5 unități eCitaro comandate de Bergkvarabuss vor fi echipate cu două uși și cu o baterie de 292 kWh.

Din aceeași categorie...

Back to top button