Camioane

Mercedes-Benz eEconic intră în faza de teste cu clienții

eEconic, al doilea camion electric Mercedes-Benz, a intrat în faza de teste în operațiuni ale clienților, ultima îniante de începerea producției de serie.

Începând de azi, compania Frankfurter Entsorgungs- und Service GmbH (FES) utilizează un prototip eEconic foarte apropiat de cel de producția de serie. Modelul va avea premiera pe 30 mai, la expoziția IFAT din Munchen, iar producția de serie va începe în această vară.

Mercedes-Benz eEconic intră în faza de teste cu clienții

”După ce am completat cu succes seria de teste interne, acum inițiem ultima fază de testare practică, în operațiuni ale clienților, înainte de începerea producției de serie. Suntem încântați că FES va testa eEconic în aplicații municipale intense”, a declarat Dr Ralf Forcher, șeful Mercedes-Benz Special Trucks.

Modelul eEconic are o masă maximă permisă de 27 de tone. Ca și în cazul modelului electric de distribuție eActros, sistemul de propulsie este compus dintr-o axă electrică cu două motoare electrice integrate și o transmisie cu două viteze. Modelul de serie va avea 3 pachete de baterii, fiecare cu o capacitate instalată de 112 kWh și una utilă de aproximativ 97 kWh. Motoarele electrice răcite cu lichid generează o putere continuă de 330 kW și una de vârf de 400 kW.

VEZI ȘI: A doua generație Mercedes MirrorCam are brațele oglinzilor mai scurte cu 10 cm

Principalele avantaje ale eEconic în operațiunile urbane sunt emisiile reduse de zgomot și recuperarea energiei în perioadele de frânare. La finalul programului zilnic, eEconic poate fi încărcat la garaj, la o putere de până la 160 kW.

Versiunea electrică păstrează avantajele modelului Econic, precum accesul ușor și vizibilitatea directă. Sistemul modern și intuitiv Multimedia Cockpit este o actualizare majoră față de Econic convențional. De asemenea, eEconic este echipat în standard cu asistentul la virare S1R și a cincea generație Active Brake Assist.

Modelul Mercedes-Benz eEconic folosit în teste de FES este echipat cu un compactor electric cu încărcare prin spate FAUN VARIOPRESS, cu capacitate de 22 mc.

Mercedes-Benz eEconic intră în faza de teste cu clienții

Din aceeași categorie...

Back to top button