ȘtiriUtilitare ușoare

Mercedes-Benz EQV, versiunea de pre-serie a unui viitor Clasa V electric

În urmă cu doar o lună, Mercedes-Benz prezenta noua generație Clasa V, iar acum în cadrul Salonului Auto de la Geneva, nemții au expus prototipul Mercedes-Benz EQV.

Oficialii germanii descriu noul Mercedes-Benz EQV drept versiunea de pre-serie a unui viitor Clasa V electric.

Mercedes-Benz EQV, versiunea de pre-serie a unui viitor Clasa V electric

Noul concept EQV are un design asemănător cu Clasa V, singurele modificări vizibile fiind în dreptul luminilor și a grilei frontale. Jantele au diametrul de 19 inch și dispun de un design specific modelelor electrice.

VEZI ȘI: Solaris devine lider în Europa în segmentul autobuzelor electrice

Interiorul vine într-o configurație cu șase locuri, dar clienții viitoarei versiuni de serie vor putea comanda și alte configurații. Așa cum era de așteptat, sistemul de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) face și el parte din oferta nemților.

Mercedes-Benz EQV este propulsat de un motor electric care produce 204 cai putere. Viteza maximă se oprește la 160 km/h, iar bateria cu o capacitate de 100 kWh oferă o autonomie de până la 400 de kilometri, valoare calculată conform standardului WLTP.

La o priză rapidă, versiunea de serie va putea „înmagazina” în 15 minute suficientă energie pentru a parcurge 100 de kilometri.

Din aceeași categorie...

Back to top button