Știri

Mercedes-Benz este în cautarea viitorilor campioni

„Să fii cel mai bun sau deloc!” Acesta este deviza după care se ghidează cea mai renumită și apreciată marcă auto mondială, Mercedes-Benz.

Iar acest lucru se aplica si in sport, acolo unde compania germana investeste cu pricepere si darnicie. Emblema Mercedes-Benz este prezenta la multe competitii de top, vizand sporturi de la automobilism si la tenis, pana la golf.

Mercedes-Benz este în cautarea viitorilor campioni

Si totusi, multi se intreaba de ce Mercedes-Benz este o prezenta totusi discreta in fotbal, tinand cont ca vorbim despre cel mai popular sport de pe planeta, care aduce anual miliarde de oameni pe stadioane dar si in fata televizoarelor, facand o audienta impresionanta.

Ei bine, Mercedes Benz nu e o companie absenta din fotbal, dar isi asociaza numele doar cu traditia si calitatea, selectandu-si atent partenerii. Din acest motiv, producatorul de automobile sustine doar doua echipe, de ambele fiind legat prin parghii sentimentale. VfB Stuttgart si Nationala de Fotbal a Germaniei sunt proiectele de suflet ale producatorului german

Prima formatie sustinuta de Mercedes-Benz este VfB Stuttgart iar alegerea pare logica.  Uzina mama a Mercedes este chiar la Stuttgart, in Baden Wurttenberg, iar stadionul echipei la care joaca si romanul Alexandru Maxim este asezat Mercedes Benz Museum si Mercedes Benz Factory, adica intre muzeul si fabrica Mercedes. Automat, in 2008, stadionul a fost rebotezat Mercedes Benz Arena si este unul dintre cela mai moderne din Europa.

VFB Stuttgart joaca pe piept cu Marcedes Benz Bank si este una dintre echipele de mare traditie ale Germaniei, infiintata in 1893, cu 33 de ani inainte ca neamtul Karl Benz sa puna bazele concernului care avea sa domine lumea automobilelor.

A doua asociere pe care a facut Mercedes-Benz in fotbal este cu nationala Germaniei, de patru ori campioana a lumii, in 1954, 1974, 1990 si 2014. Forumurile mondiale UEFA si FIFA interzic insa ca pe tricourile de joc sa apara numele sponsorilor si de aceea emblema Mercedes Benz este doar pe echipamentul de antrenament si pe treningurile „panzerelor”.

Mercedes Benz a considerat obligatorie implicarea ca sponsor a nationalei Germaniei, fiind vorba despre o extensie a apartenentei la brandul nemtesc. Iar rezultatele nu fac decat sa confirme ca lucrul german e cel mai bine facut.

Pentru a se intelege mai bine psihologia celor de la Mercedes Benz vizavi de sport, in general, si de fotbal, in special, am stat de vorba cu Jurgen Schunn, un cunoscut om de afaceri, care acum 22 e ani a pus bazele companiei Auto Schunn, un important dealer Mercedes din Romania, cel mai important jucator de pe aceasta piata din zona de vest a tarii si nu numai.

Ar putea Mercedes-Benz sa se implice si in fotbalul romanesc?
Bugetele sunt limitate si de aceea nu e posibil ca Mercedes sa se implice in toate sporturile si regiunile existente.

Ca si fondator al unei companii ce reprezinta cu succes Mercedes Benz in Germania dar si in Romania de peste 22 de ani, ati fost vreodata tentat de o astfel de implicare?
Am sponzorizat o echipa de fotbal regionala din Meitingen, dar am observant ca ca este mult mai eficient sa investim la tinta.

Atunci cand cineva vrea sa fie in top alege Mercedes Benz. E valabil acest lucru si in lumea sportului mondial?
Mercedes este cea mai sigura masina de pe globul pamantesc. Imaginea acestei marci a fost creata de-a lungul a peste 129 de ani, in ultimul timp insa urcand rapid in top. Toti oamenii de top aleg aceasta marca pentru siguranta, prestigiu si fiabilitate. E ca o a doua asigurare de viata.

Este Mercedes Benz masina preferata a fotbalistilor peste tot in lume?
Pe langa eleganta si putere, la aceste argumente se mai adauga imaginea si renumele acestei marci. Cred ca mai conteaza si variatiunea, fiind peste 66 de modele diferite, ceea ce reprezinta o diversitate semnificativa. Practic, fiecare doritor de o astfel de masina isi gaseste modelul preferat.

Se poate spune ca asocierea brandului Mercedes Benz unei competitii sportive e o garantie a nivelului ridicat al acesteia?
Mercedes isi cauta sportivi care au potentialul de a deveni campioni sau care sunt deja campioni. Dupa lozinca „The Best or Nothing’’. Iar un sprijin din partea Mercedes te indeamna la rezultate performante.

Din aceeași categorie...

Back to top button