AvanpremierăEvenimentȘtiriTehnologie

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow a ajuns și în România

Euro VI Truck Roadshow este un proiect iniţiat de Mercedes-Benz la nivel european, cu scopul de a oferi celor interesaţi posibilitatea de a testa noua gamă de camioane ce respectă standardul de emisii Euro VI – Actros, Antos, Arocs, Atego și Unimog. Traseul evenimentului, organizat în perioada 8 aprilie – 26 mai 2014, cuprinde ţările: Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia, Slovenia, Croația, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi România.

„Am dorit să mergem cât mai aproape de clienții şi potenţialii noştri clienţi din toată țara și să le oferim acestora ocazia de a se familiariza cu modelele din noua gamă de camioane Mercedes-Benz Euro VI în cadrul sesiunilor de prezentare de modele, susținute de specialiști, dar și la volanul camioanelor.”  declară Boris Billich, CEO Mercedes-Benz România.

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow a ajuns și în România

Pe parcursul evenimentelor interactive, vizitatorii roadshow-ului vor lua parte la prezentări de produs şi la sesiuni individuale de test-drive. De asemenea, persoanele interesate pot primi din partea reprezentanţilor de vânzări şi post-vânzări Mercedes-Benz informaţii despre avantajele noilor tehnologii, în contextul normelor Euro VI intrate în vigoare de la începutul acestui an.

“Trecerea de la Euro V la Euro VI a fost o provocare dificilă pentru toţi producătorii de camioane, iar în cei trei ani de la lansarea noului Actros – primul camion cu motor Euro VI lansat în lume – Daimler şi-a demonstrat aptitudinile de lider în inovaţie şi eficienţă, iar astăzi oferă camionul perfect pentru orice domeniu de aplicaţie în transporturi.”  a declarat Boris Billich.

Toate modelele din noua generaţie de camioane Mercedes-Benz vor fi disponibile pentru test-drive, după cum urmează: trei ansambluri cap tractor Actros și semiremorcă, două şasiuri Arocs echipate cu bene basculabile şi un Arocs cap tractor însoțit de semiremorcă basculabilă, un Antos, un Atego şi un Unimog, toate în versiuni de motorizare Euro VI. În completarea gamelor de produs, serviciile post-vânzare vor fi prezentate participanţilor la Roadshow, oferindu-le astfel posibilitatea de a cunoaşte importanţa operaţiunilor de service în cadrul activităţilor de transport şi de a-și gestiona cât mai bine costurile de întreținere. Totodată, pe parcursul caravanei, consultanții Mercedes-Benz Financial Services vor fi disponibili pentru informații legate de posibilitățile de finanțare a camioanelor și produsele pe care le oferă pe piața din România.

Boris Billich CEO MBRO

Mercedes-Benz Actros: o nouă dimensiune a eficienţei
Prezent deja de aproape trei ani pe piața transporturilor din România, Actros este camionul care a confirmat pe deplin nivelul de eficienţă, de neegalat în momentul de faţă. De asemenea, Actros a depăşit cu succes barierele legate de trecerea la Euro VI, dovedindu-şi avantajele incontestabile în materie de consum de combustibil și fiabilitate, fapt care se confirmă, atât la nivel european, cât și în România, prin volumele ridicate de vânzări realizate încă din primul an de la lansare. În plus, serviciile adiţionale de care beneficiază clienţii Mercedes-Benz la achiziţia de camioane, cum ar fi sistemul tempomat cu capacităţi de anticipare – PPC, Driver Training sau sistemul de telematică FleetBoard, pot contribui substanţial la optimizarea costurilor de operare ale modelului Actros.

Cele trei camioane Actros disponibile pentru test-drive la Euro VI Truck Roadshow sunt echipate cu sistemul PPC (Predictive Powertrain Control), care recunoaşte dinainte topografia traseului şi acţionează pentru a oferi consum optim de combustibil. Noul sistem de asistenţă a şoferului arată punctele sale forte în special pe suprafeţele deluroase: în calitate de prim sistem tempomat din lume bazat pe GPS, PPC nu numai că intervine în controlul direct al vitezei şi al frânării, dar, de asemenea, controlează cutia de viteze, obținându-se astfel rezultate remarcabile în ceea ce privește economia de combustibil.
Anul acesta, Mercedes-Benz România mizează pe creşterea vânzărilor de Actros prin introducerea pe piaţă a unei campanii de produs desfăşurate în toată ţara.

„Aducem în atenţia clienţilor un pachet care să le ofere maximum de eficienţă în afacerea de transport. Acest pachet se bazează pe o configuraţie tehnică a camionului incluzând sistemele PPC şi FleetBoard, cu ajutorul cărora este controlat şi optimizat consumul de combustibil, împreună cu un serviciu post-vânzare ce constă în pachetul de revizii pe 3 ani (până la 450.000 km), inclus în preţul camionului. Aici este cuprinsă şi prima înlocuire a filtrului DPF, care de regulă presupune un cost semnificativ. În acest fel, costul mentenanţei camionului pe intervalul menţionat rămâne, în continuare, predictibil şi planificabil, chiar la un cost redus faţă de aşteptările iniţiale.” a explicat mecanismul campaniei Ovidiu Pintilie, Sales & Marketing Manager Trucks Mercedes-Benz România. Campania Actros se desfăşoară începând cu luna mai 2014, în întreaga reţea de vânzări camioane a Mercedes-Benz România.

Mercedes-Benz Arocs: noua forţă în construcţii
Modelul Arocs, configurat special pentru transport în domeniul construcţiilor, ilustrează cât de puternic, robust şi eficient arată un autovehicul pentru construcţii în 2014. Astfel, continuând povestea de succes Mercedes-Benz, ce a început acum mai bine de 110 ani în domeniul construcţiei de autovehicule, Arocs prezintă meritele acestei descendenţe prin impunerea, în mod particular, a stilului camioanelor de tonaj mare. Robusteţea şi fiabilitatea deja recunoscute ale modelului anterior dedicat segmentului de construcţii au fost dotate cu noua tehnologie Euro VI, oferind astfel camionul perfect pentru construcţii în 2014.

„Suntem convinşi că şi modelele Arocs şi Atego Euro VI vor urma succesul obţinut de Actros pe piaţa din România. Deja am livrat primele unităţi şi avem comenzi în derulare, ceea ce ne face să fim încrezători că și industriile de construcții și distribuție vor percepe rapid avantajele noilor tehnologii.” a declarat Ovidiu Pintilie.

Mercedes-Benz Atego: noul standard în distribuţia pe distanţe scurte şi un adevărat profesionist în construcţii
Valoarea pe termen lung a modelului Atego reiese dintr-o serie de atribute specifice noului model de camion de tonaj mic, precum calitatea ridicată, fiabilitatea, durabilitatea şi robusteţea remarcabilă. O mulţime de caracteristici şi măsuri tehnice noi îi conferă noului Atego un standard de eficienţă şi un caracter practic sporit. Capacitatea optimizată de montare a caroseriilor şi compatibilitatea ridicată cu mediul înconjurător reprezintă merite suplimentare ce subliniază valoarea noului Atego şi îl transformă într-un adevărat criteriu de referinţă în distribuţia pe distanţe scurte.

Mercedes-Benz Antos: o clasă nouă pentru timpuri noi
Mercedes-Benz Antos este prima serie de vehicule specializate pentru distribuţia mărfurilor grele pe distanţe scurte. Fie că transportă produse alimentare, combustibil sau materiale de construcţii, cu o greutate brută între 18 şi 26 de tone, Antos se potriveşte perfect în sectorul distribuţiei regionale, dar se pliază foarte bine și pe aplicațiile de servicii comunale sau transporturi specializate.

Mercedes-Benz Unimog: excelent pentru oraş, excelent pentru buget
În cadrul Euro VI Truck Roadshow, publicul din România are posibilitatea de a vedea în premieră noul Unimog în varianta Euro VI.
Proiectat pentru a oferi multiple posibilităţi de integrare a echipamentelor speciale, Unimog este pregătit pentru îndeplinirea a peste 1.000 de activităţi, în special în domeniile serviciilor comunale, întreţinere drumuri sau intervenţii în caz de calamităţi, ceea ce îl face disponibil 365 de zile pe an. Modelul care însoţeşte caravana este U423 şi vine dotat cu motor de 231 CP şi cutie de viteze cu grup de lucru.

Noua gama Euro VI Mercedes-Benz Romania

Tehnologia Euro VI – susţinută de o gamă largă de servicii post-vânzare personalizate
Mercedes-Benz România asigură expertiza şi tehnologia necesare întreţinerii autovehiculelor şi operaţiunilor de service, susținând disponibilitatea funcţională a acestora (uptime) şi, implicit, profitabilitatea afacerilor clienţilor săi.
„Mercedes-Benz îşi actualizează în permanenţă portofoliul de servicii post-vânzare, în linie cu noile tehnologii ale autovehiculelor, cum este și cazul normelor Euro VI, asigurând clienților soluții integrate și adaptate nevoilor lor specifice. Specialiştii noștri sunt pregătiţi să răspundă provocărilor impuse de noile standarde tehnologice, bazându-se pe know-how, suport logistic performant și piese de origine Mercedes-Benz” precizează Rolf Rosendaal, After-Sales Manager Mercedes-Benz România.

Spre exemplu, în cazul noului Actros, alături de fiabilitatea economică și tehnologică, creșterea intervalelor de revizii până la 120.000 km susține nevoia de mobilitate și de soluții avantajoase în business-ul clienților. Folosind serviciile FleetBoard și contractele de service, intervalul de revizii poate ajunge până la 150.000 km.
Urmărind satisfacția deplină a clienților și crearea unei relații puternice bazate pe încredere și apropiere cu aceștia, Mercedes-Benz asigură o  reţea naţională şi europeană de Centre Autorizate de Service şi o logistică de înaltă eficienţă în domeniul pieselor de schimb. Reţeaua de Centre Autorizate Mercedes-Benz din România asigură o acoperire națională, numărând 24 de locații, dedicate operaţiunilor de service pentru camioane.

Serviciile post-vânzare Mercedes-Benz reprezintă suportul care asigură disponibilitatea maximă a autovehiculului (uptime), esenţială pentru proprietarii de flote. În acest sens, Mercedes-Benz vine cu o serie de soluții excelente.
Prin serviciul gratuit FleetCheck, tehnicienii Mercedes-Benz asigură verificări gratuite ale flotei în locația clientului și efectuează imediat reparațiile minore, asigurându-se astfel o disponibilitate ridicată a autovehiculului, o bază mai bună pentru planificarea operaţională şi o informare clară și rapidă referitoare la costurile de reparaţie.
Un serviciu opțional, asigurat împreună cu sistemul telematic FleetBoard este Telediagnoza, care reprezintă cea mai rapidă şi eficientă metodă de diagnosticare a problemelor apărute pe traseu. În timpul unei defecţiuni, şoferul poate transmite datele obţinute prin diagnoză către tehnicianul Service24h prin simpla apăsare a unui buton. Echipa de Service 24h poate analiza raportul diagnozei înainte de a porni către locul defecţiunii şi poate lua măsuri preliminare adecvate remedierii rapide a situaţiei pe teren.
Mai mult, orice proprietar al unui autovehicul Mercedes-Benz beneficiază, la apelarea unui număr unic de telefon, de serviciul Service24h – asistenţă informaţională şi organizatorică, din partea partenerilor autorizaţi de service din întreaga Europă.

Un alt produs dedicat mobilității, MercedesServiceCard, asigură utilizatorilor săi o serie de beneficii precum: garanţie de plată pe întreg teritoriul Europei, implicit reducerea timpului de aşteptare în cazul defecțiunilor; acceptanţă în cea mai mare reţea de service europeană a unui producător de autovehicule comerciale; achiziţionarea pieselor de schimb şi a altor accesorii fără plată în numerar. Utilizatorii cardului se mai bucură de servicii de decontare centralizată cu termene de plată atractive, pentru derularea reparaţiilor, întreţinerii sau pentru procurarea de piese. Un produs inovator al portofoliului post-vânzare Mercedes-Benz, menit să asigure creşterea eficienţei şi profitabilităţii, este reprezentat de piesele remanufacturate de origine Mercedes-Benz, alternativa economică şi ecologică: calitate înaltă, piese testate din punct de vedere al siguranţei şi la un preţ rezonabil – cu până la 50% mai mic faţă de un produs nou. În plus, beneficiază de aceeași garanție ca o piesă nouă.

Roadshow Euro VI Truck, sinonim cu celebrarea evoluţiei
Mercedes-Benz a devenit, în 2011, primul producător care a oferit un camion pentru transport de lungă distanță, echipat cu motor Euro VI. În 2013, gama de camioane a devenit completă, astfel că astăzi Mercedes-Benz oferă camionul potrivit pentru orice aplicaţie şi necesitate în domeniul transporturilor. Prin intermediul Euro VI Truck Roadshow, Mercedes-Benz România reafirmă promisiunea „Trucks you can trust”, subliniind excelenţa produselor, activităţilor şi personalului specializat.

Din aceeași categorie...

Back to top button