Utilitare ușoare

Mercedes-Benz îmbunătățește platforma tehnologică SUSTAINEER

Mercedes-Benz  Vans a îmbunătățit platforma tehnologică SUSTAINEER cu inovații care cresc calitatea vieții și siguranța condusului în orașe.

Utilitarele pentru livrări urbane fără emisii locale, care își produc singure energie verde și pot îmbunătăți activ calitatea aerului din orașe: în 2021, Mercedes-Benz Vans a arătat cu platforma tehnologică SUSTAINEER (SustainABILITY PIONeer) cum ar putea arăta mobilitatea urbană în viitor.

Mercedes-Benz îmbunătățește platforma tehnologică SUSTAINEER

Acum, prototipul bazat pe modelul electric Mercedes‑Benz eSprinter vin cu patru noi soluții inovatoare care îmbunătățesc calitatea vieții în orașe, conservă resursele, protejează climatul și îmbunătățesc sănătatea și concentrarea șoferului.

Printre noile soluții se numără elemente de încălzire cu rază mică, grilă a radiatorului cu închidere automată, scaunul mobilisation și aplicația Driver Coaching App. Sunt menținute echipamente prezente deja pe modelul inițial, precum filtre de praf fin, panou solar pe plafon și componente produse din materiale reciclate.

Noile elemente de încălzire cu rază mică îmbunătățesc eficiența termică

Datorită cererii mari de energie termică cauzată de cabina mare a șoferului și deschiderea și închiderea constantă a ușilor în timpul opririlor de livrare, sistemele convenționale de încălzire au un efect vizibil asupra autonomiei utilitarelor electrice. Sustaineer merge mai departe, punând căldura exact acolo unde este nevoie – lângă corpul șoferului. În plus, există și alte măsuri eficiente de management termic care pot crește și mai mult autonomia unei utilitare electrice cu baterie precum eSprinter – un beneficiu major pentru sectorul CEP.

Pe lângă scaun, volan și centura de siguranță, suprafețele de pe ușa șoferului, din zona picioarelor și de pe ornamentele coloanei de direcție pot fi și încălzite electric în noul SUSTAINEER. Elementele de încălzire constau dintr-un strat conductiv de argint-carbon imprimat pe un textil fleece. Datorită temperaturilor ridicate ale suprafeței, confortul termic este asigurat de căldura radiată aproape de corp, îmbunătățind astfel semnificativ eficiența sistemului de încălzire. Un alt avantaj față de sistemele obișnuite, în care interioarele se răcesc relativ rapid în timpul proceselor de descărcare, este că suprafețele rămân calde – un beneficiu de neprețuit la reintrarea în vehicul pe vreme rece.

Scaunul mobilisation îmbunătățește și menține performanța șoferului pentru mai mult timp

Fie în timpul liber sau la serviciu, stăm jos prea des și prea mult timp. Perioadele lungi petrecute stând jos pot cauza din ce în ce mai mult prejudicii sănătății, variind de la dureri de spate la deficiențe psihologice, cum ar fi oboseala și o reducere a abilităților cognitive. Astfel de consecințe pot fi prevenite prin schimbarea regulată a poziției pe scaun. Prin urmare, Movement Scientist recomandă mici schimbări frecvente de poziție pentru a proteja corpul de stresul prelungit, unilateral. Cu scaunul mobilisation, Mercedes-Benz Vans a transferat acum acest principiu pe scaunul șoferului din utilitară.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz Clasa V 300d 4MATIC

În acest scop, camerele de aer sunt integrate în șezutul și spătarul scaunului. Acestea sunt umflate și dezumflate în mod special pentru a induce mișcarea și rotația în corpul șoferului. Diferite secvențe care imită mersul și înclinarea asimetrică sau simetrică a bazinului activează diferite zone ale camerelor de aer și formează astfel baza unui program variat de mobilizare.

În dezvoltarea noului scaun au fost implicați, printre alții, medici, kinetoterapeuți și oameni de știință din sport. Ca urmare, rigiditatea musculaturii spatelui poate fi redusă. Suprafețele scaunelor sunt realizate din materiale reciclate de înaltă calitate, care conservă resursele și reduc amprenta de carbon.

Aplicația Driver Coaching îi ajută pe șoferi să-și optimizeze stilul de condus

Fiecare șofer știe că, dacă accelerezi des și puternic, vei crește consumul de combustibil al vehiculului tău. Dar, desigur, problema este mai complexă. Pe lângă modul în care este utilizat vehiculul și în special comportamentul șoferului, încărcătura, condițiile de funcționare, tipul de caroserie, clima și topografia au un impact asupra consumului de energie și, prin urmare, asupra costurilor. eficacitatea unui vehicul sau a întregii flote.

Aplicația Driver Coaching dezvoltată de Mercedes-Benz împreună cu WITTE:digital înregistrează și evaluează toți acești factori pentru a asigura comparabilitatea stilului de condus și obiectivitatea în cadrul unei flote. În operațiunile de zi cu zi, această soluție personalizată pentru flotele de utilitare acționează ca un ”asistent inteligent” care ajută șoferul să îmbunătățească semnificativ autonomia operațională.

În plus, utilizatorii au opțiunea de a personaliza aplicația și de a o adapta la nevoile lor cu ajutorul diferitelor module – de exemplu, pentru planificarea încărcăturii și rutelor, integrarea ERP și manipularea documentelor de marfă. Viziunea de produs a acestei viitoare aplicații va fi prezentată în SUSTAINEER. Soluția este în prezent în curs de dezvoltare și nu este încă un produs comercializabil. În cursul dezvoltării ulterioare, pot fi aduse modificări produsului prezentat. Aplicația nu trebuie utilizată în timpul conducerii.

Optimizarea aerodinamică

Două inovații din domeniul aerodinamicii contribuie, de asemenea, la o eficiență mai mare a noului SUSTAINEER. Pe de o parte, platforma tehnologică are acum panouri aproape complete pe sub caroserie, ca în sporturile cu motor. Acestea sunt fabricate din polipropilenă reciclată și din plastic cu sursă bio, precum deșeuri menajere și resturi de anvelope. În plus, grila radiatoruilui se închide automat la viteze de peste 60 km/h, reducând rezistența la înaintare. Astfel, șoferii și operatorii de utilitare beneficiază de mai multă autonomie și costuri de operare mai mici.

Din aceeași categorie...

Back to top button