Camioane

Mercedes-Benz își extinde portofoliul de apărare: Zetros 8×8 cu cabină blindată

Mercedes-Benz Special Trucks va oferi din 2025 două variante ale camionului off-road Zetros cu patru axe și tracțiune integrală (8×8), inclusiv cu cabină blindată din fabrică.

Zetros 8×8, pe care Mercedes-Benz Special Trucks îl va expune la Eurosatory, este rezultatul unei comenzi majore venite din Canada: peste 1.500 de unități Zetros urmează a fi livrate în următorii ani. Astfel, începând de anul viitor, Zetros va fi disponibil în diferite configurații, de la două până la patru axe.

O altă noutate la Eurosatory este Zetros cu cabină blindată. Începând de acum, camioanele cu cabină blindată pot fi livrate direct de la fabrica din Wörth. Astfel, Mercedes-Benz Special Trucks va putea oferi întreaga gamă de produse high-terrain Zetros, de la 4×4 la 8×8, cu sau fără cabină blindată, dintr-o singură sursă.

Noua variantă 8×8 oferă a creștere semnificativă a sarcinii utile, care ajunge până la 25 de tone. În același timp, spațiul disponibil pe șasiul mai lung înseamnă că Zetros poate fi utilizat într-o gamă și mai mare de aplicații tactice și logistice.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz Trucks a testat cu succes încărcarea camioanelor electrice la 1.000 kW

De propulsie se ocupă motorul OM 460 de 12,8 litri, cu puteri între 360 și 510 CP și cuplu maxim de 2.300 Nm. Pentru aplicațiile off-road, șoferii beneficiază de unghiuri mari de atac și de degajare, posibilitatea de a trece prin vaduri de apă, dar și de diferențiale blocabile longitudinale și transversale.

Noul Zetros 8×8 va fi disponibil în două variante. Prima are două axe directoare în față și un tandem în spate. A doua are o singură axă față și un tridem în spate, cu ultima axă directoare pentru a reduce raza de bracaj. Ambele variante vor fi disponibile în versiuni cap tractor sau camion rigid.

Din aceeași categorie...

Back to top button