LogisticaȘtiri

Mercedes-Benz isi reorganizeaza intreg lantului de aprovizionare

Producatorul german va deschide in Speyer (Germania), o noua platforma logistica pentru consolidarea stocului de componente folosite in fabricile de autoturisme.

La baza este vorba de o reorganizare completa a lantului de aprovizionare, care va conduce la reduceri semnificative ale costurilor de productie. Noua platforma logistica reprezinta un pas important in cadrul programului Mercedes-Benz 2020 si permite gestionarea centralizata a tuturor timpilor de livrare a componentelor catre facilitatile de productie, permitand dezvoltarea unei strategii globale. Scopul sistemului este de a asigura aprovizionarea facilitatilor de productie din intreaga lume si integrarea in continuare a logisticii in productie, din primele etape.

Deschiderea platformei din Speyer, corespunde cu integrarea diviziei Supply Chain Management in organizatia centrala de productie a Mercedes-Benz Cars, aceasta fiind condusa de Alexandru Koesling. Divizia de Supply Chain Management angajeaza direct 7.500 de oameni, cei mai multi angajati ai companiilor care ofera servicii de logistica si transport.

Mercedes-Benz isi reorganizeaza intreg lantului de aprovizionare
[pullquote align=”full” cite=”Alexander Koesling” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Am creat conditiile pentru o productie exact la timp, ceea ce va reduce la costuri de productie unitare per unitate. De fapt, costurile de logistica au o influenta semnificativa asupra celor de productie.[/pullquote]

Unul dintre primele rezultate ale reorganizarii este de a creste fluxul de materie prima, mai ales in fabrici aflate in afara Germaniei. Noul sistem va permite, de asemenea, sa gestioneze mai bine mai multe variabile precum productia, cauzata de diversificarea motorizarilor.

Hub-ul din Speyer acopera o suprafata totala de 251.000 mp, din care 21.000 mp pentru depozitarea containerelor si 79.000 mp acoperiti. Interiorul este conceput pentru a separa fluxurile de stivuitoare, camioane si pietoni. O echipa Mercedes-Benz Cars Supply Chain Management monitorizeaza toate activitatile, in timp ce partea de operare este realizata prin Syncreon, format din 400 de persoane. Noul centru din Speyer colecteaza componente de la furnizori europeni si le transmite catre facilitatile de productie Mercedes-Benz Cars, din China, Statele Unite si Africa de Sud.

Compania germana a investit aproximativ 90 de milioane de euro in constructia noului hub, fiind pus in functiune pe etape, devenind pe deplin operational in 2016. Hub-ul va gestiona saptamanal sute de transporturi prin cai navigabile interioare si feroviare in porturile Anvers si Bremerhaven, unde acestea vor fi livrate la Beijing, Tuscaloosa si East London (Africa de Sud). Noua locatie din sud-vestul Germaniei reduce costurile de transport (prin reducerea distantelor).

Noul Supply Chain a lui Mercedes-Benz foloseste aplicatia digitala de intralogistica, cum ar fi controlul in timp real al materialelor si containere goale. Pentru fabrica din Kecskemet, toate componentele sunt aduse la linia de asamblare in containere trasportate de vehicule fara conducatori auto (DTS), care contin numai elementele necesare pentru prelucrare.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button