Bus

Mercedes-Benz la Global Public Transport Summit 2023

Mercedes-Benz prezintă la Global Public Transport Summit 2023 din Barcelona (4-7 iunie) soluții pentru companiile de transport bazate pe mobilitatea electrică.

La Global Public Transport Summit 2023 a fost prezentat în premieră mondială modelul Mercedes-Benz eCitaro fuel cell, a cărui producție de serie a început chiar în perioada expoziției. Cu o celulă de combustie alimentată cu hidrogen pe post de prelungitor de autonomie, eCitaro fuel cell poate parcurge până la 400 km fără realimentare în versiunea solo și 350 km în cea articulată, disponibilă din luna iunie.

Mercedes-Benz la Global Public Transport Summit 2023

Astfel, Mercedes-Benz eCitaro fuel cell acoperă și aplicațiile pe distanțe lungi ale operatorilor de transport public, putând înlocui fără probleme autobuzele urbane cu motor cu combustie. Baza modelului este propulsia pe bază de baterii, iar celula de combustie de 60 kW funcționează ca un generator alimentat cu hidrogen.

Datorită distribuției favorabile a greutății, tehnologia permite un număr mare de pasageri. Pentru că autonomia este mare, încărcările intermediare sunt excluse, iar încărcarea se va face numai la depou. Versiunea articulată eCitaro fuel cell poate fi deja comandată.

VEZI ȘI: Autobuzul electric eCitaro va fi produs și în Franța

Modelul expus a fost eCitaro G fuel cell cu patru pachete de baterii, cu o capacitate totală de 392 kWh. Celula de combustie de 60 kW este alimentată de la cele 6 rezervoare de hidrogen, fiecare cu o capacitate de câte 5 kg.

eCitaro G fuel cell are două axe motoare cu putere de până la 250 kW, echipate cu motoare electrice ZF AVE 130. Este posibilă și o combinație alternativă cu 3 pachete de baterii și 7 rezervoare de hidrogen.

Din aceeași categorie...

Back to top button