Știri

Mercedes-Benz, maşina oficială a Festivalului de Campuri Cercetășești

Mercedes-Benz România se alătură şi anul acesta inițiativelor educaționale de tip cercetășesc, în calitate de Maşină Oficială, sprijinind Festivalul de Campuri Cercetășești. Desfăşurat în perioada iulie – septembrie 2014, festivalul coordonat de Organizația Națională “Cercetașii României” numără ca prezenţă şi participare în cadrul campurilor educaționale peste 700 de copii și tineri din peste 30 de județe din întreaga țară.

Două comerciale uşoare Mercedes-Benz Vito, un Citan şi un Sprinter vor fi la dispoziţia cercetaşilor pe întreaga perioadă de desfăşurare a festivalului, pentru a le oferi tot confortul şi siguranţa necesară în transportul persoanelor şi materialelor în campurile educaționale din această vară. Mercedes-Benz România îşi reconfirmă angajamentul de cinci ani faţă de Cercetaşii României, împărtăşind prioritatea pentru siguranţă, responsabilitate şi grija pentru comunitate. Cu sistemele tehnologice dedicate siguranţei la standarde tot mai înalte, implementate în autovehiculele comerciale Mercedes-Benz, ne permitem să garantăm cel mai ridicat nivel de protecţie posibil pentru tinerii cercetaşi.

Mercedes-Benz, maşina oficială a Festivalului de Campuri Cercetășești

Festivalul de Campuri Cercetăşeşti a debutat duminică, 27 iulie, prin deschiderea Campului Național de Lupișori (adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani), derulat în Țara Făgărașului. Aventura cercetaşilor continuă în campurile naționale tradiționale adresate Temerarilor (11-14 ani) și Exploratorilor (15-18 ani). În luna august, la Sibiu, va fi găzduit Campul de artă, meșteșuguri și pricepere (18-26 august – Centrul Cercetăşesc Nocrich – H.C. Habermann, Sibiu), în timp ce localitatea Cioclovina din Hunedoara va fi spațiul de desfășurare a activităţilor de explorare a Munților Orăștiei – Campul „Castra Exploratorum” (2-20 august).

Mercedes-Benz, maşina oficială a Festivalului de Campuri Cercetășești
Cercetașii României

Autovehiculele comerciale Mercedes-Benz alese de cercetaşi sunt variantele optime pentru parcurgerea unor distanţe lungi sau pentru expediţii, pe trasee cât mai variate. Autovehiculele Mercedes-Benz asigură o flexibilitate ridicată, robusteţe şi dinamică, la care se adaugă siguranţă maximă în orice condiţii de drum. Mai mult, Mercedes-Benz acordă o atenţie deosebită mediului înconjurător, utilizând tehnologii ce pot eficientiza consumul de carburant şi reduce emisiile.

Parteneriatul dintre Mercedes-Benz România şi Cercetaşii României a început în 2010, când autovehiculele Mercedes-Benz i-au susţinut pe Lupişori, Temerari, Exploratori și Seniori în aventurile lor. În 2012, Mercedes-Benz România s-a implicat în cea mai mare expediţie cercetăşească a anului, organizând mai multe momente dedicate, printre care “Capturarea steagului” şi Atelierul de Speologie. În 2013, Mercedes-Benz România a celebrat alături de cercetaşi Evenimentul Naţional al Centenarului, la Palatul Mogoşoaia. În cadrul evenimentelor cercetăşeşti dedicate educaţiei nonformale, Mercedes-Benz România a susţinut o serie de acţiuni speciale şi un workshop exclusiv, moderat de Cătălin Ştefănescu, încurajând tinerii să se îndrepte către educație și cultură. Totodată, Mercedes-Benz România a testat creativitatea cercetaşilor, invitându-i să împărtăşească cel puţin 100 de motive pentru care merită să fii cercetaş.

Organizaţia Naţională “Cercetaşii României”, prescurtat ONCR, este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu circa 3.200 de membri în 71 de centre locale (filiale) răspândite în toată ţara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifică propria activitate în funcţie de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc. Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenenţa ei ca membru fondator și membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) şi este singura din ţară recunoscută ca atare. Organizaţia mondială numără în prezent peste 31.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii şi reprezintă 4.42% din populaţia Globului. Misiunea Cercetăşiei în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

Din aceeași categorie...

Back to top button