Mercedes-Benz România așteaptă o creștere a pieței de camioane grele de peste 10% în 2021

Mercedes-Benz România așteaptă o creștere a pieței de camioane grele de peste 10% în 2021
Valeriu Zaharia, CEO al Mercedes-Benz Trucks&Buses România, estimează că în 2021 se va înregistra o creștere de peste 10% a pieței locale de camioane grele.

În 2020, Mercedes a fost din nou, pentru al 7-lea an consecutiv, lider de piață în România, cu 1.026 de camioane noi înmatriculate și o cotă de piață de peste 21%. Pentru 2021, Mercedes-Benz Trucks&Buses România prognozează o creștere de peste 10%.

Mercedes-Benz România așteaptă o creștere a pieței de camioane grele de peste 10% în 2021

”Ne așteptăm ca piața totală să depășească bine nivelul de 5.000 de unități. Odată cu creșterea pieței, ne propunem și noi să ne mărim cota de piață și să depășim 1.200 de camioane grele noi înmatriculate. Pentru obținerea acestui rezultat ne bazăm pe noutățile noastre de anul acesta, respectiv noul model Actros F, un camion proiectat să răspundă în mod optim nevoilor transportatorilor, focusat pe eficiență și funcționalitate, dar și mai accesibil financiar, și pe ediția limitată Actros Edition 2, un model emblemă al gamei noastre de transport pe distanțe lungi”,  declarat Valeriu Zaharia, CEO al Mercedes-Benz Trucks&Buses România.

Compania se va concentra în strategia națională de vânzări pe construirea de campanii periodice cu un grad ridicat de personalizare, astfel încât să deservească cele mai importante nevoi ale transportatorilor. Campaniile vor avea și o componentă flexibilă, pentru ca fiecare transportator să își poată personaliza pachetul de achiziție produs + servicii dorite (servicii after sales, finanțare, posibilitate de trade-in și buy-back etc).

VEZI ȘI: Modelele Mercedes-Benz Actros F și Edition 2 pot fi comandate și în România

Referitor la segmentul de camioane rulate, 2020 a fost cel mai bun an de la intrarea mărcii TruckStore în portofoliul din România. ”Creștem constant, în 2020 am vândut aproape 800 de vehicule rulate. Pentru 2021 vedem un potential și mai mare și de aceea pregătim câteva măsuri suplimentare, cum ar fi implementarea unui nou concept de standard de calitate, numit Mercedes-Benz Certified, în proces de implementare în rețeaua TruckStore la nivel european. Și în zona de camioane rulate derulăm periodic campanii de vânzări adaptate condițiilor de piață și ușor customizabile pentru necesitățile fiecărui client”, a mai spus Valeriu Zaharia.

”Deși ne așteptăm ca pandemia să dureze și în cea mai mare parte a anului 2021, suntem încrezători în modul nostru de lucru eficient și prevăzător, cu respectarea măsurilor de distanțare socială și protecție împotriva virusului, și suntem optimiști că ne vom atinge obiectivele setate”, a concluzionat șeful Mercedes-Benz Trucks&Buses România.

Follow #infotrucker