Mercedes-Benz Sprinter, două premii la Green Van 2014

Mercedes-Benz Sprinter, două premii la Green Van 2014
Sprinter s-a clasat pe primele două poziții în Green Van 2014, clasamentul al celor mai ecologice vehicule comerciale realizat de publicația VerkehrsRundschau.

Comerciala ușoară creată la Stutrgart și-a întrecut fără probleme competitorii ocupând primele două poziții în topul Green Van 2014, un clasament al celor mai ecologice autovehicule realizat de publicația VerkehrsRundschau.

Mercedes-Benz Sprinter, două premii la Green Van 2014

Prima poziție a fost ocupată de Sprinter 316 CDI iar cea de-a doua de Sprinter 313 CDI.

Clasasemntul este bazat pe teste independente realizate de editorii VerkehrsRundschau, care urmăresc consumul de combustibil și emisiile de CO2 ale vehiculelor.

Alte criterii pe care se bazează acesta sunt clasa de poluare a vehiculului, sarcina utila, volumul spațiului de încărcare și tehnologiile de reducere a consumului de carburant.

Astfel, evaluarea făcută de editorii revistei nu ia în considerare doar gradul de protecție al mediului ci și raportul cost/eficacitate.

Primul van din clasa sa care îndeplinește standardele Euro VI
Noul Mercedes-Benz Sprinter care a fost lansat anul trecut a fost primul van din clasa sa care îndeplinea deja viitoarele standarde Euro VI.

Standardul Euro VI a redus drastic limitele emisiilor de oxid de azot, hidrocarburi și particule. Sprinter a reușit să se încadreze sub aceste limite datorită tehnologiei BlueTec a motorului și a sistemului SCR ca injectează AdBlue în gazul de eșapament.

În afară de tehnologiile inovative de siguranță, precum sistemul Crosswind Assist, noul Sprinter este dotat cu mai multe componente ce au scopul de a reduce consumul de combustibil.

Astfel, vanul este extrem de eficient din punct de vedere al consumului și prietenos cu mediul.

Consumul mediu mixt de 6.3 l/100 km este atins grație unei combinații de motoare diesel foarte eficiente, un tren de rulare optimizat, echipamentelor auxiliare și a pachetului BlueEfficiency Plus cu tehnologia start-stop.

Emisiile de CO2 sunt de 167 g/km, un rezultat impresionant având în vedere dimensiunile Sprinterului.

Follow #infotrucker