ȘtiriUtilitare ușoare

Mercedes-Benz Sprinter a înregistrat cel mai bun start de an din istorie

În 2017, Mercedes-Benz Sprinter a înregistrat cel mai bun start de an din istorie sa de peste 20 de ani.

Divizia de van-uri a nemților a livrat în perioada ianuarie-martie 2017 aproximativ 45.000 unități în toată lumea, ceea ce reprezintă o creștere de 10% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Mercedes-Benz Sprinter a înregistrat cel mai bun start de an din istorie

Sprinter a înregistrat o creștere puternică de 12% în regiunea principală EU30, mai ales pe piețele cu volum mare din Germania (15%) și Marea Britanie (10%). În ambele țări, vânzările unitare ale celui mai mare model de van Mercedes-Benz au crescut mai repede decât creșterea globală a pieței.

De asemenea, creșteri semnificative s-a înregistrat și pe celelalte piețe globale, inclusiv America Latină și Rusia. Cu un total de aproximativ 3.3 milioane de unități livrate până în prezent, Sprinter este unul din cele mai de succes vehicule comerciale ușoare ale tuturor timpurilor și unul din cele mai bine vândut modele din portofoliul Daimler.

Generația actuală Sprinter a fost lansată pe piață în 2008, iar cererea continuă să fie puternică după 10 ani de la lansare. În 2013, odată cu lansarea facelift-ului, Sprinter a primit motorizare Euro VI, precum și câteva sisteme de siguranță în premieră pe un van, cum ar fi CrossWind Assist.

Divizia de van-uri a celor de la Mercedes-Benz lucrează continuu pentru a spori atracția clienților față de Sprinter. Nu mai departe de 2015, Sprinter a împlinit 20 de ani de producție, astfel că, a fost lansată o ediție aniversară. De la mijlocul anului 2017 va fi disponibil un pachet suplimentar de caracteristici pentru Sprinter.

Popular printre clienților de flote
Comenzile din partea clienților de flote au reprezentat un factor cheie al cererii puternice pentru Sprinter și în primul trimestru din 2017. De exemplu, cea mai mare companie de închirieri de mașini din Europa, Europcar, a continuat să cumpere Sprinter. În luna martie, Europcar a primit primele vehicule dintr-o comandă majoră de peste 2.100 de vehicule în anul 2017, inclusiv Sprinter.

Autoutilitarele vor fi închiriate clienții Europcar din Germania. De asemenea, Crucea Roșie bavareză a primit în februarie douăsprezece de ambulanțe Mercedes-Benz Sprinter. Această livrare face parte dintr-un nou contract de achiziții pentru întregul serviciu de ambulanță din Bavaria, care se va extinde până în anul 2020 și va cuprinde 480 de ambulanțe Sprinter.

Un viitor 100% conectat și electric
Mercedes-Benz Vans lucrază la viitorul model Sprinter, lucru pe care l-am văzut și noi la Hanovra, în luna septembrie 2016. Cel mai mare furgon al celor de la Mercedes-benz a avut dintotdeauna o versatilitate deosebită, oferind clienților soluții de transport extrem de eficiente și de încredere.

Odată cu lansarea viitoarei generații, Mercedes-Benz Vans ar dori să redefinească versatilitatea prin intermediul inițiativei strategice adVANce. În viitor, duba Mercedes-Benz va fi disponibilă în versiune 100% electrică și complet conectată.

VEZI ȘI: Angajații Scania vor alimenta mașinile companiei cu motorină HVO

Primul client al viitoarei generații Sprinter va fi compania de logistică Hermes. De altfel, până la sfârșitul anului 2020, Hermes Germania plănuiește să exploateze 1.500 de dube electrice Sprinter și Vito în zone urbane din toată Germania.

Cele două companii vor lansa mai întâi o fază pilot a van-urilor electrice în operațiunile normale ale Hermes din Stuttgart și Hamburg la începutul anului 2018.

Clienții trebuie să știe că Mercedes-Benz Vans va lansa următoarea generație a Sprinter înainte de sfârșitul acestui deceniu.

Pentru acest lucru, Mercedes-Benz modifică și modernizează fabricile sale din Düsseldorf, Ludwigsfelde, Brandenburg, respectiv la uzina de la González Catán lângă Buenos Aires din Argentina.

În acest an, compania germană va investi aproximativ 260 de milioane de euro în fabricile Sprinter din Germania, în principal pentru începerea producției următoarei generații.

Din aceeași categorie...

Back to top button