Camioane

Mercedes-Benz testează o nouă cabină pentru Actros

Un camion Mercedes-Benz a fost surprins în teste în Spania, complet camuflat. Se pare că viitoarea cabină Actros va avea partea frontală total nouă.

Mercedes-Benz pregătește noi modificări pentru modelul Actros, nu doar în ce privește echipamentele și sistemul de propulsie, dar și în ce privește caroseria.

Mercedes-Benz testează o nouă cabină pentru Actros

Cabina modernizată complet camuflată a fost surprinsă în Spania de Carpix, iar fotografiile au fost preluate de site-ul norvegian Tungt.no. Până acum nu există nicio informație oficială despre noua cabină Actros, fapt ce a deschis locul la speculații.

De exemplu, după mărimea camuflajului, putem bănui că avem de-a face cu numeroase modificări de aerodinamică, cele mai ample de după lansarea actualei cabine, în 2011. Drept contraexemplu avem anunțul recent privind lansarea noilor autocare Setra, în care acestea apăreau cu camuflaj minim, doar în zonele cu modificări.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

S-a speculat și că modelul camuflat ar putea fi viitorul cap tractor electric eActros, dar din poze se văd elemente ale sistemului de propulsie diesel. În cele din urmă, s-a vorbit despre o cabină mărită, după modelul DAF, conform noilor regulamente UE privind dimensiunile maxime ale camioanelor. Această posibilitate este exclusă, cel puțin deocamdată, de dimensiunile apropiate de ale cabinei actuale.

Astfel, cel mai probabil, Mercedes-Benz va lansa în curând o nouă cabină pentru Actros, cu aerodinamică îmbunătățită și posibil cu noi sisteme de asistență. Cabina ar putea fi prezentată luna viitoare, la IAA, și ar putea intra în producție în octombrie, odată cu noile motoare diesel. Noi am testat deja viitorul sistem de propulsie, montat pe un cap tractor cu o cabină actuală Actros L, iar rezultatele pot fi găsite aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button