LogisticaService

Mercedes-Benz Trucks construiește un centru logistic global pentru piese de schimb

Pentru livrări flexibile și eficiente de piese de schimb Mercedes-Benz Trucks, Daimler Truck construiește Global Parts Center în Halberstadt, landul Saxonia-Anhalt.

Startul construcției a fost celebrat oficial ieri, în prezența mai multor personalități locale și a oficialilor Daimler Truck AG. Punerea în funcțiune a construcției va avea loc treptat, începând din 2025.

Mercedes-Benz Trucks construiește un centru logistic global pentru piese de schimb

”Noul nostru Centru Global de Piese de Schimb este cel mai mare proiect logistic din istoria companiei. În viitor, el va juca un rol crucial în menținerea în mișcare a camioanelor noastre, a economiei și societății”, a declarat Jörg Howe, Chief Representative Daimler Truck AG, responsabil pentru Comunicare Globală & Afaceri Externe.

În viitor, aproximativ 2.600 de furnizori ai Mercedes-Benz Trucks vor aproviziona hubul logistic cu piese de schimb. Halberstadt va deveni astfel locul din care se va face furnizarea globală de piese de schimb Mercedes-Benz Trucks. Noua locație va deservi aproximativ 20 de centre logistice regionale din toată lumea, precum cele din diverse țări europene, Turcia, Brazilia și China, care la rândul lor vor aproviziona dealerii regionali cu piese de schimb.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz GenH2 a mers peste 1.000 km cu un plin de hidrogen

În prima etapă de dezvoltare, clădirea din East Industrial Park din Halberstadt va avea o suprafață a podelei de aproximativ 270.000 mp, cu aproximativ 260.000 mp de spațiu logistic. Până la 450 de noi locuri de muncă vor fi create. După alte etape de construcție și deschiderea de noi activități în legătură cu logistica globală de piese de schimb, până la 600 de locuri de muncă vor fi create în locație.

Noul centru logistic va opera neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2, fără carburanți de origine fosilă. Clădirea va fi încălzită cu pompe de căldură electrice și un sistem de circulare a apei montat în pardoseală. În plus, pe plafon vor fi montate sisteme fotovoltaice ce vor genera până la 13 milioane kW pe an, mai mult decât consumul prognozat. Surplusul de energie va fi făcut disponibil la alte locații ale Daimler Truck din Germania.

Vor exista opțiuni diverse de încărcare pentru camioanele electrice ale furnizorilor, precum și pentru mașinile și bicicletele electrice ale angajaților.

Din aceeași categorie...

Back to top button