Sustenabilitate

Mercedes-Benz Trucks electrifică livrările către fabrica din Wörth

Mercedes-Benz Trucks a început să electrifice livrările către fabrica din Wörth, care se vor face de la finalul lui 2026 doar cu camioane electrice.

Împreună cu furnizorii de servicii logistice și expeditorii de marfă care aprovizionează zilnic cea mai mare fabrică a companiei, Mercedes-Benz Trucks lucrează la accelerarea integrării camioanelor electrice în flotele de livrări. Planurile includ instalarea unei infrastructuri de încărcare la fabrica din Wörth, disponibilă atât furnizorilor, cât și vehiculelor proprii.

Mercedes-Benz Trucks electrifică livrările către fabrica din Wörth

Pentru a dezvolta conceptul de livrări fără emisii la fabrica din Wörth, primul pas este analizarea rutelor regulate ale companiilor de transport. Analiza oferă informații despre timpii și distanțele dintre locațiile de livrare, opțiunile de încărcare și autonomia camioanelor individuale. Furnizorii primesc suport și pentru integrarea camioanelor electrice în flotele existente și adaptarea centrelor logistice, inclusiv sfaturi despre montarea infrastructurii de încărcare. În faza următoare, procesul va fi extins și la celelalte fabrici Mercedes-Benz Trucks.

Aproximativ 50 de coloane de încărcare, inclusiv stații megawatt pentru încărcare foarte rapidă, vor fi instalate în apropierea fabricii din Wörth. În viitor, timpul petrecut pentru descărcarea mărfii va fi utilizat pentru încărcarea bateriilor. Astfel, în modul ideal camionul nu va avea întârzieri suplimentare și își va putea continua ruta imediat după livrarea componentelor. În plus, în prezent este examinată posibilitatea de rearanjare și optimizare a fluxurilor de livrări.

VEZI ȘI: Test de consum cu Mercedes-Benz eActros, în România

Modelul eActros LongHaul, important pentru segmentul de transport pe distanțe lungi, este programat pentru intrarea în producție de serie în 2024. El va avea o autonomie de aproximativ 500 km și posibilitatea de încărcare megawatt. Până atunci, în 2023 va începe producția versiunii cap tractor Mercedes-Benz eActros 300, pentru distribuție grea. În 2030, Daimler Truck estimează că până la 60% din vânzările sale din regiunea EU30 va consta în camioane electrice.

La fabrica din Wörth, Mercedes-Benz Trucks produce modelele Actros, Arocs și Atego, precum și camioanele speciale Econic, Unimog și Zetros. În 2021 a fost lansată producția de serie a modelului electric cu baterii eActros. Al doilea model electric, eEconic, a intrat în producție de serie în 2022.

Din aceeași categorie...

Back to top button