Mercedes-Benz Unimog este „Off-road Vehicle of the Year 2012”

Pentru a opta oara consecutiv, Mercedes-Benz Unimog a fost desemnat cel mai bun autovehicul de teren al anului de catre cititorii revistei de specialitate „Off-Road” pentru categoria „autovehicule speciale”. Premiul „Off-road Vehicle of the Year 2012 – special vehicles category” a fost acordat pe baza voturilor oferite autovehiculelor de teren pentru opt categorii de autovehicule incluse in competitia lansata de revista pentru autovehicule off-road, din Munchen. Cupa off-road a fost prezentata intr-o atmosfera de ceremonie in cadrul unei gale ce a avut loc la teatrul „Das Schloss” din Munchen. Au fost acordate peste 57.000 de voturi pâna pe 16 ianuarie pentru cele 143 de autovehicule de la 40 de producatori. In cadrul categoriei de autovehicule speciale, Unimog a ocupat primul loc acoperind procentajul uimitor de 34,3 % din voturi.

Categoriile inscrise in concurs au fost: „autovehicule off-road”, „autovehicule off-road de lux”, „SUV-uri”, „SUV-uri premium”, „autovehicule clasice de teren”, „pick-up-uri”, „autovehicule speciale” si „autovehicule crossover”. Printre autovehiculele speciale din concurs – autovehicule off-road create pentru transportul de bunuri si sarcini grele catre zonele inaccesibile sau folosite pentru baze speciale de lupta, pentru expeditii sau drept autovehicule militare – Unimog a fost in mod evident cu un pas in inaintea concurentilor sai. Caracteristicile autovehiculului, precum mobilitatea remarcabila off-road datorita axelor portale si flexibilitatea extrema de torsiune in combinatie cu duritatea sporita si stabilitatea, s-au bucurat de un cele mai multe aprecieri.

Mercedes-Benz Unimog este "Off-road Vehicle of the Year 2012"

Gama Unimog off-road U 4000/U 5000, remarcabil de mobila, este produsa in fabrica din Wörth din 2002 si include autovehicule speciale pentru interventii in zonele indepartate, greu de patrus, cu teren avariat, fara sosele sau drumuri – cu sloganul „Pe unde Unimog reuseste sa treaca, altii nici macar nu ajung”.

Ca urmare, modelele Unimog U 4000 si U 5000 sunt completarea ideala pentru autovehiculele din gamele U 300 si U 500, autovehicule off-road folosite doar pentru utilizari in domeniul serviciilor publice, contractori municipali, industrii de constructii si energie, precum si pentru operatiuni de instalatii de transport rutier si feroviar. Cel mai tânar membru al familiei Unimog este autovehiculul compact Unimog U 20, lansat in 2008.
Revista „Off-Road” le ofera inca din anul 1982 posibilitatea cititorilor sai sa voteze autovehiculele lor off-road preferate.

60 de ani de Mercedes-Benz Unimog – succesul unei idei

In urma cu 60 de ani, pe 3 iunie 1951 mai exact, primul Mercedes-Benz Unimog a parasit linia de fabricatie din Gaggenau. Atunci a fost creat un concept unic de autovehicul cu mobilitate off-road uimitoare datorita tractiunii integrale si raspunsului rapid al transmisiei in trafic.
Mercedes-Benz Unimog a fost ales cel mai bun autovehicul de teren al anului pentru a opta oara consecutiv de catre cititorii revistei de specialitate „Off-Road” pentru categoria „autovehicule speciale”. Premiul „Off-road Vehicle of the Year 2012 – special vehicles category” a fost acordat pe baza voturilor primite pentru autovehiculele de teren din cele douasprezece categorii inscrise in competitia lansata in numarul din decembrie ,de revista de autovehicule off-road, cu traditie, din Munchen. Pe unde Unimog reuseste sa treaca, altii nici macar nu ajung.

Follow #infotrucker